Izložba stripa - Život u praistoriji

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba stripa - "Život u praistoriji"

JAGODINA - U Galeriji Zavičajnog muzeja u Jagodini, otvorena je izložba stripa, radova sa konkursa "Strip 2010. - život u praistoriji", koja će trajati do 9. septembra.

Reč je o preko stotinu radova, uglavnom učenika, iako je konkurs bio raspisan za uzrast od sedam do 35 godina, izjavila je kustos Zavičajnog muzaja arheolog Sonja Perić, koja je uz kustosa i istoričara umetnosti Mirjanu Todorović, autor izložbe.

Konkurs je raspisala organizacija EHO, a cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je oživljavanje i popularizacija strip kulture, objasnila je Parić i napomenula da se na ovakav način, afirmišu mladi i prestavljaja javnosti njihovo kreativno stvaralaštvo, ali i jača veza i saradnja institucija prosvete i muzeja.

Na otvaranju posetiocima je bilo omogućeno da nacrtaju svoj strip i odmah izlože, kao i da ugljenom ostvare svoj "pećinski crtež", što su, pre svaga osnovci obilato koristili.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.