Iz Tanzanije došla u Srbiju: Oduševljena je prebrancem, a posebno joj se dopao vašar u Smederevu

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 21:46

Iz Tanzanije došla u Srbiju: Oduševljena je prebrancem, a posebno joj se dopao vašar u Smederevu

Monaidi Mzee-Dida je iz grada Tanga iz Tanzanije verujući u ljubav došla je u Jagodinu kod svog verenika koga je upoznala na Zanzibaru.

Monaidi je za kratko vreme u Srbiji obišla više destinacija, gde se najviše oduševila Petrovaradinskom tvrđavom u Novom Sadu i Zlatiborom, gde je i zaprošena.

Monaidi Mzee kaže da joj se u Srbiji posebno dopao Golubac i manastir Tumane kao i srpska hrana i izdvojila pasulj prebranac sa kobasicama, pilav i piletinu spremljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na srpski način.

Monaidi dodaje da joj je najjači utisak ostavio srpski vašar u Smederevu jer tako nešto u svojoj domovini nikad nije doživela. Ona je spremna da zbog ljubavi pređe u pravoslavnu veru i taj čin će obaviti monasi manastira Hilandar na imanju Kakovo van Svete gore.

Inače, zaprošena je baš na svoj rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.