Izvor: S media, 27.Maj.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima ideju: Kako bi Dragan Marković Palma odveo Srbiju u Evropu

"Status za pregovore je dobar, međutim najbrže će nas u Evropu odvesti velike inostrane kompanije koje će ovde otvarati Fabrike, zapošljavati naše ljude, a u svom interesu lobirati da Srbija što pre postane članica Evropske unije", rekao je Dragan Marković Palma.

Marković je najavio posetu Rimu privrednika iz Srbije od 19. do 21. juna u organizaciji Skupštine grada Jagodine. Reč je o 120 ljudi, medju kojima su privrednici iz deset gradova Srbije, a u delegaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je i šest gradonačelnika, objasnio je Marković, koji će biti na čelu delegacije.

On je dodao da će domaćin privrednicima biti Kompanija "Vibak" koja je 20. maja u Jagodini, uz prisustvo ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, potpisala ugovor o izgradnji Fabrike za proizvodnju propilenskih filmova i lepljivih traka od propilena u ovom gradu, a investicija je vredna oko 60 miliona evra.

Razgovaraćemo sa privrednicima Rima o ulaganjima u Jagodinu i Srbiju, ali i sa izvoznicima Italije u Srbiju, objasnio je Marković.

Uz to što je Italija jedan od najvažnijih i najvećih investitora u Srbiji, ta država je i najveći strani investitor u Jagodini, istakao je Marković.

Izvor: Tanjug foto: BETA PHOTO/OMS/AV
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.