I Palmin sin Kenetu kupio slobodu

Izvor: B92, 31.Jan.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Palmin sin Kenetu "kupio slobodu"

Jagodina, Beograd -- Pet privrednika iz Jagodine obezbedilo je 250 miliona dinara jemstva za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta, saznaje B92. Među njima Palmin sin.

Savatijević je priveden zbog sumnji da je učestvovao u proneverama s mašinama u Kolubari. Sada se sa slobode brani zahvaljujući jemstvu od 250 miliona dinara, koje su obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri preduzeća i dva privrednika, uglavnom dajući nekretnine kao zalog, potvrđeno je za B92 u specijalnom sudu.

Zanimljiv je podatak da je nekolicina jemaca bliska prvom čoveku Jagodine i lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi, a jedan od njih je i njegov sin.

Prema saznanjima B92, novac za Savatijevića obezbedili su Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, preduzeće "Papir komerc" čiji je vlasnik Zoran Vasić, visoki funkcioner Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, preduzeće "Alfa" iz Jagodine, čiji je vlasnik Vladica Vasić, jagodinski bisnismen, zatim Aleksandar Miladinović, takođe biznismen iz Jagodine, Branislav Jović, vlasnik "Trend kompani" iz Jagodine i firma "Deviks" iz Lazarevca, čiji je vlasnik Vitomir Dimitrijević.

Dragan Marković Palma negira da ima bilo kakve veze s Radoslavom Savatijevićem i jemstvom koje su za njega obezbedili jagodinski privrednici.

B92 je pokušao da stupi u kontakt sa svim davaocima garancija, ali većina njih nije se javljala na pozive. Među retkima koji su odgovorili su Zoran Vasić, koji nije želeo da kaže zbog čega je "finansirao Kenetovu slobodu", i Vitomir Dimitrijević, koji tvrdi da nije garantovao za Keneta, već samo za sebe, jer je i on bio u pritvoru zbog Kolubare.

Inače, B92 je pre dve godine objavio da postoji veza između Dragana Markovića i Radosava Savatijevića i to upravo u Kolubari. U emisiji Insajdera "Prevara veka", koja je emitovana krajem januara 2011. istaknuto je da su Radosav Savatijević Kene i Dragan Marković Palma potekli iz iste stranke, čiji je osnivač bio Željko Raznatović Arkan. Savatijević je čak 2002. bio i poslanik Stranke srpskog jedinstva. Godinama je trgovao kolubarskim ugljem i imao privatne mašine angažovane u tom preduzeću.

Radosav Savatijević Kene postao je poznat široj javnosti upravo nakon ovog serijala Insajdera. Zbog sumnji u malverzacije s mašinama u Kolubari, protiv njega i još 27 osoba podignuta je optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, a početak suđenja tek treba da bude zakazan.

Opširnije pogledajte u Vestima TV B92 u 16 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmin sin Kenetu kupio slobodu

Izvor: Kurir, 31.Jan.2013

Za Radosava Savatijevića jemstvo od 250 miliona dinara obezbedilo je pet jagodinskih privrednika među kojima je i Dalibor Marković..JAGODINA - Pet privrednika iz Jagodine obezbedilo je 250 miliona dinara jemstva za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta. Među njima je i Palmin sin...Savatijević...

Nastavak na Kurir...

Palmin sin "kupio slobodu" Kenetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2013

Pet privrednika iz Jagodine obezbedilo je 250 miliona dinara jemstva za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta, a među njima je i sin lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.