HIT: Vatrogasci dovezli Bogojavljensku vodu FOTO

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Vatrogasci dovezli "Bogojavljensku vodu" FOTO

U porti Saborne crkve "Svetih apostola Patra i Pavla" u Jagodini postavljeno je pet burdi sa po 500 litara "Bogojavljenske vodice", ali su sveštenici, poučeni ranijim iskustvom, naručili i vatrogasnu cisternu sa 7.000 litara vode.

Vodu u cistreni osveštao je sveštenik, koji se popeo na cisternu, a vernici su je potom zaposeli s praznim bocama.

Za oko sat vremena i burad i cisterna su ostali prazni.

Na pojedinim buradima, koja su u porti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postavljena pre liturgije, od hladnoće su se zamrzle slavine, pa su vernici skinuli poklopce sa buradi i zahvatali vodu flašama, čašama i drugim što su imali pri ruci.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Nekoliko poslednjih godina, sveštenici ove crkve, da bi zadovoljili vernike vodicom za Bogojavljenje zovu u pomoć vatrogasce sa cistrenama, rekli su danas Tanjugu sveštenici ove crkve.

ZA KRST ČASNI: Bog se javi, Vaistinu se javi!

Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima je danas takođe služena Bogojavljenska liturgija, a vernici točili Bogojavljensku vodicu, posle liturgije i mimohoda oko crkvi.

U svim crkvama bilo je puno vernika, iako u Jagodini i Pomoravlju od noćas pada sneg i hladno je.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sveta vodica u vatrogasnoj cisterni - "da ne nestane" FOTO

Izvor: B92, 19.Jan.2017

Jagodina -- Sveštenici Saborne crkve "Svetih apostola Petra i Pavla" u Jagodini su naručili vatrogasnu cisternu sa 7.000 litara vode, kako bi bilo dovoljno za sve vernike...U porti crkve je bilo postavljeno pet buradi sa po 500 litara Bogojavljenske vodice, ali su sveštenici poučeni ranijim iskustvima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.