HAKERI UKRALI JMBG GOTOVO SVIH SRPSKIH STANOVNIKA: Držimo Srbiju u šaci!

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAKERI UKRALI JMBG GOTOVO SVIH SRPSKIH STANOVNIKA: Držimo Srbiju u šaci!

Petorica mladih srpskih hakera provalila su u državni sistem i uzela JMBG gotovo svih građana Srbije. Ili barem tako tvrde.
"Držimo celu Srbiju u šaci. Imamo gotovo sve podatke o srpskim stanovnicima počevši od JMBG-a pa do toga šta rade, gde žive, brojeva telefona", piše u mejlu koji je dobila redakcija "Blica".
Redakciji "Blica" kao dokaz su stigle tabele sa podacima građana Novog Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Voždovca, Novog Sada, Jagodine... Evo kakve su namere hakera.

PROČITAJE JOŠ:
Uvećanje poreza advokatima najviše do 10 odsto!
Ministarstvo dozvolilo obuku za bosanski jezik na univerzitetu u Novom Pazaru!
Da li će Srbija dobiti zabranu da peče rakiju!?
   
"Ove podatke pokazujemo i objavljujemo u javnost iz vise razloga. Prvi i glavni razlog je to sto naša sajber policija juri isključivo srpske hakere dok albanske ignoriše. Sada će imati vise nego konkretan razlog da nas traže, ali će za džabe izgubiti vreme", navodi se u mejlu.
Drugi razlog je, pišu hakeri, što narod treba da vidi koliko je njegova privatnost u ovoj zemlji ugrožena i kako uz pomoću ovih podataka mogu da se dobiju apsolutno sve informacije o njima.
"Treći razlog je taj da država vidi i posle više upozorenja SHVATI da im je zaštita sistema SLABA i da oko toga moraju da povedu još mnogo računa", navodi u mejlu petorica hakera koji za sebe kažu da su stariji od 19 godina.
Oglasilo se i Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP Srbije koje je saopštilo da baze, za koje su pojedini mediji naveli da su iz njih ukradeni jedinstveni matični brojevi građana, nisu baze MUP Srbije.
Policija, kako se navodi, nastavlja rad na tom slučaju, ispitujući da li su u pitanju baze nekih drugih državnih organa ili baze nastale prikupljanjem podataka građana prilikom anketiranja. 

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.