Festival i kolonija animiranog filma u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 06.Avg.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival i kolonija animiranog filma u Nišu

Predavači na koloniji biće Veronica Wallenberg i Johan Sonestedt, koji dolaze iz švedskog studija za animaciju Cinematic. Takođe, na koloniji će i Marija Vulić iz Kulturnog centra Jagodine učesnicima pokazivati veštine animacije plastelinom. Gost kolonije biće i Radostina Nejkova, profesor animacije na Univerzitetu u Sofiji i dugogodišnji voditelj radionica animacije za decu.
Učesnici kolonije biće mladi iz: Istočnog Sarajeva, BiH - Republika Srpska; Bosilegrada i Jagodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kao i deca iz Niša, polaznici radionice Animacija bez granica. 
Paralelno sa kolonijom u toku je i Međunarodni festival animiranog filma za decu i mlade „Konstantinov zlatnik“.
Na festival je pristiglo 178 filmova iz 28 zemalja sveta. Nakon selekcije filmovi su podeljeni u 4 grupe: Mini, Midi, Maxi i Senior.
Žiri festivala čine; Veronica Wallenberg (Švedska), Vitomir Mitrić (Istočno Sarajevo, Republika Srpska) i Marija Vulić (Jagodina).
Projekcije Mini, Midi i Maxi kategorije bile su juče u VIP sali Hale Čair dok će se filmovi iz Senior kategorije kojih ima čak 59 održavati od 7. do 9.avgusta od 20:30 sati u Pozorištu lutaka u Nišu.
Festival i kolonija će se završiti 9.avgusta dodelom nagrada i diploma učesnicima.
Pokrovitelji kolonije i festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Gradska opština Pantelej.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.