Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021, 14:48

Devojčice od 15 godina podvođene Palmi i njegovim kompanjonima u Jagodini

U Jagodini se duže od 10 godina redovno organizuju “druženja” na kojima se u hotelske sobe moćnicima podvode devojčice starosti između 15 i 17 godina. Nakon napijanja devojčica na žurkama, odlazili su u hotelske sobe.
Ta deca obeležena su zauvek strahom i sramotom.
U video svedočenju jednog anonimnog svedoka o skaradnim provodima jagodinskih moćnika na čelu sa Draganom Markovićem Palmom prvi put je u javnosti obelodanjeno da je u Jagodini organizovano podvođenje maloletnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << za zabavu visokih funkcionera vladajuće koalicije.
“Rešio sam da ispričam deo svog rada za Markovića, ne mogu reći gospodina jer on to nije. Radio sam u hotelu u Končarevu, koji je Markovićev. U tom hotelu nakon raznih žurki, pevale su naše “zvezde”, putem Lux taksija dolazile su devojčice od 15, 16, 17 godina, što su devojčice za njega i ljude koji su njegovi koalicioni i poslovni partneri. Znalo se da posle takvih žurki devojčice idu sa njim ili njima. Uglavnom je to nakon napijanja devojčica. Pričali su im da im neće biti ništa i da će im biti okej, ali ništa tu nije okej, jer su te devojčice doživele traume. Verujem da je jedan čovek koji je govorio o pedofiliji mislio na njega” kaže jedan Jagodinac u svom svedočenju.

Kako objašnjava ovaj svedok podvođenja devojčica, cela Jagodina živi u strahu od Dragana Markovića Palme, piše Direktno.
“U mnogim razgovorima koje sam vodi sa prijateljima, svi žive u strahu od Markovića. Roditelji pre gledaju da pošalju ćerke u inostranstvo ili van Jagodine, samo da budu daleko od svega. To je nešto što traje dugo. Nadam se da ćemo naterati, pre svega muškarce iz Jagodine da istupe i da stanu u odbranu svojih žena, ćerki, rođaka, jer jednostavno više ovako ne ide” između ostalog se navodi u ovom svedočenju.
Svedok podvođenja je istakao da je i njegova drugarica morala da prisustvuje žurkama u Jagodini, da bi nakon toga pobegla iz Jagodine i krila se od Dragana Markovića Palme.
“Moja drugarica, znači osoba koju lično poznajem, bila je jedna od njegovih hostesa, i to je bilo neke 2010, 2011. godine, dok je još Dačić bio ministar policije. Ona je pod pretnjom prisustvovala žurkama, njegov zamenik je slao preteće poruke da mora da prisustvuje tim žurkama, što sam ja lično pročitao. Nakon te novogodišnje žurke, po njenoj tvrdnji, devojčica od 15, 16 godina iz Beograda je otišla u apartmane u zgradi u kojoj se nalazi televizija Jagodina. Rekla je da je Marković bio go u sobi, a ona je napustila sobu, pa je devojčica ostala neko vreme u sobi. Možemo da pretpostavimo šta se desilo. Nakon toga je moja drugarica pobegla iz Jagodine i godinama se krila od Markovića”.
Ovo video svedočenje prikazala je Marinika Tepić na konferenciji za novinare te rekla da Tužilaštvo nakon ovog ne sme da ćuti.
“Dragana Markovića Palmu štite njegovi koalicioni partneri iz SNS i SPS. Kao što ste mogli da čujete, sve ovo traje 10 godina, svi to znaju. Neki iz Jagodine samo odmahnu rukom, kažu da je sve tačno, ali niko nije mogao da progovori. Vreme je da se sa ovim monstrumima iz vlasti suočimo” rekla je Tepić.
Ona je navela i na kojim mestima je vršeno podvođenje devojaka, devojčica i žena u Jagodini.
“Obećala sam da ću reći o kojim se mestima radi. Čuli ste da se radi o hotelu “Alfa” u Končarevu. Ovaj hotel u ovom momentu ne radi, ali zato radi klub “Tigar” sa prenoćištem. Da stvar bude gora, ovaj klub “Tigar” sa apartmanima je deo javnog preduzeća u Jagodini i nalazi se između zoološkog vrta i šetališta “Potok”. Ponoviću, podvođenja žena, devojčica i devojaka za sve znaju da je tačno, ali sada iz prve ruke vidimo svedočenje ljudi koji su radili za Markovića i koji su animirali roditelje” rekla je ona.
Kako je istakla, strah devojaka, devojčica i žena u Jagodini je ogroman.
“Mnogi strepe da će završiti u nekom gepeku, da će biti bačeni niz liticu. Ali, ovo klupko se odmotava i moramo da idemo do kraja. Imamo ovde mnogo svedočenja ljudi, sasvim je dovoljno da reaguje Tužilaštvo, neko će zbog svega ovoga morati u zatvor” poručila je Marinika Tepić.
Da podsetimo, Jagodina se zbog skandala sa sekusalnim zlostavljanjem žena trese već osam dana. Marinika Tepić je gostujući u emisiji “Utisak nedelje” objavila kako ima dokaze da su žene u Jagodini godinama žrtve seksualnog nasilja te da je za posao u nekoj od javnih službi neophodno i da žena prihvati da se “druži”.
“Svaka žena u Jagodini koja bi da se zaposli u javnom sektoru, dobija “telefon za druženje” i od toga kako se “druži” zavisi joj posao… u stanovima, zgradama koji samo tome služe” rekla je tada Tepić I obećala da će istrajati do kraja u ovoj priči.
Prema svedočenju Marije Lukić, koja je optužila bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku, koji je i osuđen na zatvor zbog ovog dela, u svakom gradu u Srbiji postoje slučajevi zloupotrebe moći te da joj se do sada javilo nebrojeno mnogo žena sa zastrašujućim pričama o seksualnom zlostavljanju.
Marinika Tepić: Žene u Jagodini dobijaju posao ako se dobro druže

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.