Derbi ipak sa  publikom

Izvor: Glas javnosti, 02.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi ipak sa publikom

Crvena zvezda će u nedelju (17 časova) dočekati Partizan na svom stadionu, uzdrmana brojnim potresima u minulih nekoliko meseci. Poslednji udarac je drakonska kazna koju je izrekao Dragče Dimitrijević, zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša, po kojoj su „crveno-beli“ dužni da plate čak oko 27.000 evra. Račun je poslat na adresu kluba, 11 prvotimaca i sekretara stručnog štaba, Vojislava Lazarevića, zbog poteza uoči prvenstvenog susreta sa Jagodinom, kada su se igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << solidarisali sa navijačima i na teren izašli u majicama sa porukom „pravda za Uroša“.

Na „Marakani“ je održan višečasovni sastanak sa predstavnicima MUP-a. I već posle „prve runde“ postignut je dogovor, i ukoliko ne dođe do iznenadnih promena, gledaoci će moći uživo da posmatraju prvi ovosezonski duel večitih rivala.

Nova kazna

Disciplinska komisija FSS kaznila je Crvenu zvezdu sa 200.000 dinara zbog transparenata koje su navijači tog kluba istakli na kup utakmici protiv Radničkog u Nišu. Susret je dva puta prekidan jer je delegat tražio da se uklone transparenti na kojima je pisalo „Sudstvo, policija i mediji - marionete režima“ i „Pravda za Uroša“. Transparenti su uklonjeni pošto su fudbaleri Zvezde zamolili svoje navijače da to učine.

- Procenjeno je da derbi treba da se igra sa publikom, smatramo da ne postoje razlozi da ne bude tako, rekao je Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice superligaša.

Zainteresovani mogu već sutra posle 10 časova da se upute na blagajne „Marakane“ i kupe ulaznice po ceni od 300 dinara za severnu tribinu, 400 za istočnu, odnosno 600 za zapadnu. Ulaznice za jug prodavaće se na Partizanovom stadionu, takođe, po ceni od 300 dinara, a mogu se nabaviti već od danas.

Derbi ne treba da se igra uz prisustvo publike jer niko ne moze (ne zeli) da preuzme odgovornost za eventualnu materijalnu stetu, povrede zakona i ljudske zrtve.Zvezda je leglo korupcije i nepotizma gde navijaci i veterani ostvaruju svoje interese pod maskom udruzenja gradjana ali uz pasivnost i simpatije nas iskrenih zvezdasa.Pogled na broj igraca i trenera koji su prosli kroz klub dovoljno govori zbog cega Zvezda sada postoji.Nezakonitosti i nepravilnosti u Zvezdi koje novinari ne znaju ili ne smeju da iznesu u javnost su toliko ocigledni da drzava svojim necinjenjem postaje saucesnik.Steta je nesaglediva jer su generacije mladih ljudi koji su kroz sport trebali da nauce zdrave zivotne principe upropasteni.Pustite navijacke strasti-buducnost je u pitanju! Pravda za fudbal, igrace i trenere.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.