Dačić: Vrhovni interes Srbije je stabilan javni red i mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vrhovni interes Srbije je stabilan javni red i mir

JAGODINA - Zamenik premijera Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Jagodini da je "vrhovni politički, nacionalni i državni interes da u Srbiji postoji stabilan javni red i mir, da bude visok nivo bezbednosti za sve građane, bez obzira kojoj verskoj i političkoj grupi pripadaju".

Govoreći na gradskom trgu u Jagodini, povodom promocije komunalne policije , zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem i gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom, Dačić je istakao " da je važno da u tome učestvuju svi državni organi koji mogu da doprinesu da se ovi ciljevi ostvare".

"Bili smo svedoci, svih ovih godina da se u Srbiji stvara jedan pogrešan sistem vrednosti po kojem se mladi rukovode primerima negativnim iz našeg svakodnevnog života", rekao je Dačić i istakao da je "postala praksa da oni koji su na nezakonit način došli do para postaju uzor i priča o nekom srpskom putu od dna do vrha".

Kriminalci koji vrše nasilje postaju uzor mladim generacijama, dodao je Dačić i ocenio i da "neki koji se bave javnim poslom ne daju dobar primer drugima".

"Mi moramo da učinimo sve da primeri nasilja sa naših ulica, nasilja sa naših sportskih manifestacija, zauvek nestanu sa teritorije Srbije", rekao je Dačić.

Zbog toga je bitno da naše Ministarstvo unutrašnjih poslova i naša policija sarađuje sa svim drugim državnim organima na održavanju javnog reda i mira, podvukao je Dačić i istakao da su "policija i ministarstvo u potpunosti podržali ideju i Zakon o komunalnoj policiji zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje vodi ovaj posao.

"U ovom poslu smo na istom putu", rekao je Dačić i istakao da komunalnu policiju smatra "sastavnim delom sistema koji treba da brine o javnom redu i miru i MUP će pomoći u obuci i usavršavanju komunalne policije".

Komunalna policija će, "nadam se" doprineti poboljšanju bezbednosti u svim gradovima u Srbiji u sprečavanju kriminalnih aktivnosti, korupcije i nasilja, dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.