Dačić: Policija neće rešavati probleme pendrecima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija neće rešavati probleme pendrecima

JAGODINA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da policija vlasnicima koji su kupili preduzeća, a ne izvršavaju svoje obaveze prema radnicima neće rešavati probleme tako što će tući radnike i sklanjati ih sa puteva i pruga.

Ako je neko kupio firmu, ne znači da su radnici njegovi robovi, ne znači da nema odgovornost za njihovu sudbinu, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Dačić na konferenciji za novinare u gradskoj skupštini i dodao da je mnogo štrajkova koji su posledica privatizacije poslednjih godina.

"Naravno da ćemo obezbediti javni red i mir, ali vlasnici fabrika i preduzeća koji su ih kupili imaju odgovornost za funkcionisanje tih fabrika i preduzeća", rekao je Dačić.

On je istakao da će MUP i policija preispitati svaki slučaj zloupotrebe i da će, ako se ustanovi da je kršen zakon, odgovarati oni koji su to činili.

"U poslednjim mesecima svi žele, izgleda, da problem prebace na policiju. Policija će ispuniti svoje obaveze, ali svi oni koji su preuzeli neke obaveze pred ovom državom i društvom, treba te obaveze da ispunjavaju ili da vrate fabrike i preduzeća", rekao je Dačić.

"Imamo čudnu situaciju da ljudi leže na prugama ili autoputu i prave milionske štete državi, a pri tom vlasnike tih preduzeća ne možete pronaći gde su", istakao je on.

"To što neko nema novca na računu a pri tom ima imovinu koja je vredna milione i milione evra, to što neko nije zainteresovan za to preduzeće u smislu da iz njega može iscrpeti određenu ekonomsku korist, ne oslobađa ga bilo kakve odgovornosti", rekao je Dačić.

On je ponovio da ne treba misliti da je "neko ko je nešto kupio u Srbiji jači od ove države i da je kupio celu Srbiju".

Dačić je, istovremeno, naglasio da "svi treba da shvate da se nezadovoljstvo ne može ispoljavati na mestu gde se ugrožavaju interesi drugih ljudi, gde su javne komunikacije i gde se narušava međunarodni ugled naše zemlje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi ne bi trebalo da izadju na izbore

Izvor: S media, 01.Jul.2009

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je stav Koalicije SPS-PUPS-JS "da Srbi ne bi trebalo da učestvuju na lokalnim izborima na KiM" i izrazio nadu da će takva biti i pozicija Vlade Srbije. .."Srbi ne bi trebalo da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.