DEMANTOVALI NAVODE MARINIKE TEPIĆ! Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Kraljevu povodom optužbi na Palmin račun

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 20:41

DEMANTOVALI NAVODE MARINIKE TEPIĆ! Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Kraljevu povodom optužbi na Palmin račun

Predmet je iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, na njegov zahtev izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu demantovalo je večeras navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da su joj u tom tužilaštvu data "maksimalna obećanja" da će predmet u vezi sa predsednikom skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštenju, kraljevačko tužilaštvo je ukazalo da je danas obavljen razgovor sa Marinikom Tepić radi davanja bližih obaveštenja u odnosu na izjavu koju je dala u Policijskoj upravi u Jagodini.

- Tom prilikom, a tokom obavljanja razgovora, nije bilo razgovora na temu prebacivanja nadležnosti na drugo javno tužilaštvo, pa samim tim ni na Tužilaštvo za organizovani kriminal. Postupajući zamenik javnog tužioca je sačinio službenu belešku o razgovoru obavljenom sa Marinikom Tepić i ni u jednom trenutku tokom razgovora nije davao izjave vezane za promenu nadležnosti ovog tužilaštva - navodi se u saopštenju.

Navodi se i da će Više javno tužilaštvo u Kraljevu nastaviti da postupa u ovom predmetu preduzimanjem drugih mera i radnji u okviru predistražnog postupka i da će o rezultatima prikupljenih obaveštenja i daljem postupanju javnost biti blagovremeno obaveštena.

Takođe, tužilaštvo podseća da je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navoda da je u Jagodini došlo do posredovanja u vršenju prostitucije od strane lica zaposlenih u gradskoj upravi Grada Jagodine.

- Postupajući po ovom zahtevu, kao i po ranijem zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavilo razgovore sa 22 lica na navedene okolnosti. Shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a po pismenom pozivu, ispitana i Marinika Tepić - navelo je tužilaštvo.

Tepić se nakon toga obratila novinarima navodeći da ima obećanje tužiteljke da će predmet preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

- Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu - rekla je Tepić novinarima nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Zbog njenih navoda iznetih na konferenciji za novinare 19. aprila u Jagodini da Marković organizuje podvođenje žena i devojaka iz tog grada, tužilaštvo je zatražilo od policije prikupljanje obaveštenja.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"VI STE, MARINIKA TEPIĆ, SVETSKI ŠAMPION LAGANJA" Palma poslao oštru poruku nakon reakcije Tužilaštva

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021

Predmet je iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, na njegov zahtev izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu...Više javno tužilaštvo u Kraljevu demantovalo je navode Marinike Tepić da su joj u tom tužilaštvu, kako je rekla, data maksimalna obećanja da će predmet preuzeti Tužilaštvo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.