Četiri odbora DSS prelaze u Jedinstvenu Srbiju

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri odbora DSS prelaze u Jedinstvenu Srbiju

Čelnici opštinskih odbora Demokratske strane Srbije (DSS) u Ćupriji, Paraćinu i Negotinu i Gradskog odbora u Jagodini, danas su podneli ostavke na funkcije i izašli iz članstva te stranke. Ipak, oni nisu previše čekali, pa su već tokom dana pristupili Jedinstvenoj Srbiji (JS).

- Nezadovoljni dešavanjima pre, tokom i posle izborne Skupštine DSS i odlaskom njenog osnivača i prvog predsednika Vojislava Koštunice, predsednici opštinskih odbora DSS u Ćupriji i Negotinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik Privremenog odbora u Paraćinu i ja, predsednik Gradskog odbora u Jagodini, podneli smo neopozive ostavke na funkcije i izlazimo iz članstva - izjavio je predsednik Gradskog odbora DSS u Jagodini i član Izvršnog odbora stranke Života Starčević.

On je kazao da sa njima, predsednicima, ide i rukovodstvo opštinskih i Gradskog odbora, da je to njihova neopoziva odluka i da će je danas proslediti i centrali DSS .

Starčević kaže da će "u narednom periodu biti još odbora koji će uraditi isto kao i mi, znam te ljude i odbore jer sam sa njima sarađivao kao koordinator Izvršnog odbora DSS".

- Što se tiče ova četiri odbora i nas predsednika, mi smo napravili dogovor da ćemo svi preći u Jedinstvenu Srbiju (JS) - rekao je Starčević.

On je kazao da je kao predsednik GO DSS Jagodina sa JS sarađivao deset godina, i kao odbornik u Gradskoj skupštini u kojoj JS ima većinu.

- Učestovao sam u svim aktivnostima i dešavanjima u lokalnoj samoupravi, na svim projektima, veoma aktivno, i logično je da taj posao koji smo radili i doprineli razvoju grada, nastavim dalje u okviru JS - rekao je Starčević.

Ističući da DSS-u želi uspeh u radu, ona je naveo da ta stranka "kao i svaka druga stranka, ima pravo da napravi drugi odbor, da osnuje novi Gradski odbor", a da im on u tome neće biti smetnja".

Starčević je istakao da je osnivanje nove stranke "jako velik i težak, na kraju i skup posao".

DSS demantuje Starčevića

Iz odbora DSS u Jagodini, Paraćinu i Ćupriji izašli su pojedinci, a ne celi odbori, kazala je predsednica pomoravskog DSS Gordana Gajić, dodavši da će ti odbori biti raspušteni na sednici IO DSS ako su takve odluke potpisane od predsednika odbora.

- Nijedan odbor u Pomoravlju nije razmatrao zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u DSS, niti su donošene odluke o izlasku iz stranke i prelasku u JS. To je samo lični čin pojedinca, ali nikako odluka odbora. Ovo je samo ucena, pritisak i lični čin tih ljudi - rekla je Gajićeva.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RASULO U DSS: Stranku napustili predsednici odbora u Pomoravlju i Negotinu!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014

Nezadovoljni dešavanjima pre, tokom i posle izborne Skupštine DSS i odlaskom Vojislava Koštunice, predsednici opštinskih odbora DS S u Ćupriji, Negotinu, Paraćinu i Jagodini podneli su neopozive ostavke na sve funkcije i izašli iz stranke..JAGODINA - Čelnici opštinskih odbora Demokratske strane...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.