Ćerka heroja Blagoja Jovovića, Marija Jovović, otkrila spomenik svom ocu u Jagodini

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2023, 21:55

Ćerka heroja Blagoja Jovovića, Marija Jovović, otkrila spomenik svom ocu u Jagodini

Juče je u Jagodini, u naselju Strelište, otkriven rekonstruisani spomenik Blagoju Jovoviću, heroju koji je ubio ustaškog poglavnika Ante Pavelića.
Spomenik je otkrila ćerka Blagoja Jovovića, Marija Jovović, zajedno sa predsednikom BUNT - Prave Srbije, Dušanom Markovićem. Nakon otkrivanja spomenika vence je pored Marije Jovović položio i Rade Knežević u ime Srpske stranke Zavetnici.

„Veoma sam srećna što sam danas ovde u Jagodini i to na Dan pobede nad fašizmom, jer je moj otac bio veliki borac protiv fašizma. Zahvalna sam Dušanu i njegovim saradnicima što su se setili mog oca i podigli mu spomenik kako sećanje na njega i njegovu hrabrost nikada ne bi izbledelo”, rekla je Marija Jovović, ćerka Blagoja Jovovića. „Ovo je veliki dan za Jagodinu i veliki dan za Srbiju. Direktno iz Argentine nakon posete Ravnoj Gori, naš grad posetila je Marija Jovović, ćerka našeg velikog heroja Blagoja Jovovića. Ona je danas u poseti Jagodini kako bi otkrila rekonstruisani spomenik svom ocu Blagoju Jovoviću. Neki bolesni ljudi su pre godinu dana oskrnavili ovaj spomenik, ali mi smo ga rekonstruisali, i uradićemo to opet ako bude trebalo. Čovek koji je osvetio Jasenovačke mučenike, naš veliki Blagoje Jovović zaslužuje da svako mesto u Srbiji nosi ulicu sa njegovim imenom i mi ćemo se u budućnosti boriti za to”, zaključio je Dušan Marković, predsednik BUNT - Prave Srbije i opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.

Podsećamo javnost da je pre par godina BUNT - Prava Srbija podigla spomenik heroju Blagoju Jovoviću, a da su ga nakon godinu dana nepoznati vandali oskrnavili. Pre nekoliko dana rekonstrukciju spomenika uradili su BUNT - Prava Srbija i Srpska stranka Zavetnici. Nakon otkrivanja spomenika, Marija Jovović imala je promociju knjige o svom ocu Blagoju Jovoviću u Književnom klubu „Đura Jakšić” u Jagodini. Na promociji knjige pored autorke govorili su profesorka Snežana Bihler, mr Dejan Tanić i Dušan Marković, predsednik BUNT - Prave Srbije. 

 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
 
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ćerka Blagoja Jovovića otkrila spomenik svom ocu u Jagodini na Dan pobede nad fašizmom

Izvor: Danas, 11.Maj.2023, 16:10

  Na Dan pobede nad fašizmom, u jagodinskom naselju Strelište, otkriven je rekonstruisani spomenik Blagoju Jovoviću čoveku koji je ubio ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.