Borac se ne šali, tandem Knežević - Zorić osvojio i Čair, prvi poraz Radničkog u Nišu

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac se ne šali, tandem Knežević - Zorić osvojio i Čair, prvi poraz Radničkog u Nišu

Jovanović otpisao Jagodinu, Spartak u agoniji

Čačanima se osladilo na drugom mestu na tabeli Superlige, pa će na njemu provesti makar još jednu nedelju, pošto su u jednom od najzanimljivijih susreta 16. kola Superlige uspeli da Radničkom nanesu prvi poraz pred niškom publikom. Solo prodor Filipa Kneževića po desnoj strani i idealno uposlio Darka Zorića, kome nije bilo teško da savlada nemoćnog golmana Aleksandra Jovanovića za minimalac od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1:0.

Nišlijama pak ostaje da žale za propuštenim prilikama iz prvog dela igre, kada su diktirali ritam igre i dva puta uzdrmali okvir protivničkog gola. Aleksandar Jovanović - ne, nije golman, ima ih dvojica sa istim imenom i prezimenom u Radničkom - pa Anton Zemljanuhin dva puta su opasno zapretili, ali su obojica mogli samo da zagreju dlanove navijačima šutevima u prečku.

Borac je u drugom poluvremenu preuzeo kontrolu, na početku pretio kontram, a kada je u 50. minutu Zorić zatresao mrežu domaćina i nervoza se uvukla u tim Radničkog, pa su izabranici Nenada Lalatovića rutinski sačuvali prednost upisavši i petu pobedu u poslednjih šest kola.

Isti rezultat i u Surdulici u kojem je Radnik produbio agoniju Spartaka nanevši Subotičanima i šesti poraz uzastopce.  Odolevali su gosti do 73. minutu kada su Miloš Stanković i Jovan Jovanović konačno uspeli da nadmudre odbranu Spartaka i omoguće 19-godišnjem napadaču iz Gane Samjuelu Ovusuu da drugim ligaškim golom u Superligi Radniku donese drugu uzastopnu pobedu za beg iz opasne zone.

Još ubedljivija bila je Mladost koja je na krilima raspoloženog Saše Jovanovića ostavila Jagodinu da brine o opstanku. Golgeter tima iz Lučana je sa dva komada slomio otpor gostiju i svoj tim vratio u igru za plasman u plej-of Superlige - 2:0.

Zasluženo, jer Lučanci ne znaju za poraz još od 30. avgusta.

Superliga, 16. kolo:

Subota:

Voždovac – Rad 1:0 (1:0)

/Marinković 32/

Javor – Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Gafurov 60 – Radivojević 53/

Crvena zvezda – OFK Beograd 4:1 (1:0)

/Srnić 45, 64, Jovanović 60, Vijeira 82 - Simić 90/

Nedelja:

Mladost Lučani - Jagodina 2:0 (1:0)

/Jovanović 7, 69/

Radnički Niš - Borac Čačak 0:1 (0:0)

/Zorić 50/

Radnik – Spartak 1:0 (0:0)

/Ovusu 73/

16.00: Metalac – Partizan

17.00: Čukarički – Vojvodina

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.