Bombom na bivšu ženu

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombom na bivšu ženu

Aktiviranjem dve ručne bombe u centru sela Duboka kod Jagodine, Vladica Maksimović ubio bivšu ženu i sebe. Teško povređeni meštani-supružnici Sevdalina i Staniša Andrejić prebačeni su u kliničke centre u Kragujevcu i Beogradu.

Na autobuskoj stanici u centru sela Duboka, udaljenom 15 kilometara severozapadno od Jagodine, od bombi, koje je, oko 14,05 sati aktivirao Vladica Maksimović (42) iz Prištine, poginuli su on i njegova bivša nevenčana supruga Snežana Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (41).

Ranjeni su supružnici Staniša (66) i Sevdalina Andrejić (68), koji su se slučajno zadesili na mestu zločina. Oni su prebačeni u kliničke centre u Kragujevcu i Beogradu.

U saopštenju policije se ističe da je Maksimović, "Snežanu najverovatnije sreo ranije, u toku dana u Jagodini, i znajući da će ići gradskim autobusom u Duboku, sačekao je na stanici u selu".

"Kada je izašla iz autobusa, prišao joj je i pozvao je da uđe u njegov automobil. Potom se čula prva detonacija od koje je povređena Sevdalina Andrejić. Njen suprug Staniša skočio je na Maksimovića i pokušao da ga fizički savlada kada se začula druga detonacija od koje su Maksimović i Bogdanovićeva smrtno stradali. Andrejić je zadobio povrede", navedeno je u saopštenju.

Maksimović je bivši pripadnik MUP-a, kome je radni odnos prekinut prošle godine.

Protiv njega je policija sprovodila mere zadržavanja u tri navrata 2009. i 2010. godine i podnela četiri krivične prijave za dela ugrožavanja sigurnosti i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

Nadležni sudovi su mu u svim tim slučajevima određivali pritvor u trajanju do 30 dana. Poslednji put je iz pritvora izašao 15. marta.

Policiji je juče Gradski centar za socijaloni rad u Jagodini prijavio da je Maksimović samoinicijativno došao da razgovara o postupku utvrđivanja načina viđanja deteta koje ima sa Snežanom i da je tada "imao ideje o suicidu", zbog čega ga je policija sprovela na Odeljenje neuropsihijatrije Opšte bolnice u Jagodini. Nakon pregleda psihijatra pušten je kući, navodi se u saopštenju.

Uviđaj su izvršili zamenik višeg javnog tužioca i istražni sudija Višeg suda u Jagodini.  
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombom razneo nevenčanu suprugu i sebe, ranio dvoje (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Mar.2011

Na autobuskoj stanici u centru sela Duboka, udaljenom 15 kilometara severozapadno od Jagodine, od bombi, koje je, oko 14,05 sati aktivirao Vladica Maksimović (42) iz Prištine, poginuli su on i njegova bivša nevenčana supruga Snežana Bogdanović (41), saopštila je večeras Policijska uprava u Jagodini.-

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Bacio dve bombe, ubio sebe i bivšu devojku

Izvor: Studio B, 23.Mar.2011

Muškarac starosti između 35 i 40 godina, danas je u selu Duboka kod Jagodine bacio dve bombe od čije su eksplozije poginuli on i njegova bivša devojka, javila je jagodinska televizija Palma plus...U eksploziji su povređene i dve osobe, od kojih je jedna starija žena u teškom stanju...Prema nezvaničnim...

Nastavak na Studio B...

Jagodina: Razneo bivšu ženu i sebe

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2011

Bivši pripadnik žandarmerije Vladica M. aktivirao dve ručne bombe ubivši tako sebe i bivšu ženu Snežanu B. Povređeni Staniša i Sevdalina A.

Nastavak na Večernje novosti...

Kašikarom razneo sebe i bivšu suprugu, ranio još dvoje ljudi

Izvor: 24sata, 24.Mar.2011, 02:07

Tom prilikom povrede su zadobili Staniša (68) i Sevdalina Andrejić (66) koji su pokušali da spreče Maksimovića da aktivira bombu.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.