Bolnica sa pet zvezdica

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Maj.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolnica sa pet zvezdica

JAGODINA - Opšta Bolnica u Jagodini, koja pruža zdravstvenu zaštitu za 127.000 stanovnika ovog grada i drugih opština Pomoravskog okruga, planira da ove godine, uz pomoć nekoliko ministarstava i lokalne samouprave, realizuje projekte koji će standarde lečenja podići na viši nivo, izjavio je direktor ove ustanove dr Darko Miletić.

"Cilj nam je da 2011. godinu dočekamo kao najbolja bolnica u Srbiji po pitanju standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pacijenata, koji neće imati samo vrhunsko lečenje i negu, već i komfor i mogućnost korišćenja interneta, biblioteke, da u svakoj sobi imaju televizor", rekao je Miletić.

Uz pomoć Ministarstva zdravlja i Evropske investicione banke izgradićemo centralni informacioni sistem, koji će uz našu bolnici dobiti još deset u Srbiji, a u sastavu tog projekta umreženosti kompjutera, biće i internet soba za pacijente na bolničkom lečenju, objasnio je Miletić. "Na sadašnjoj zgradi neuropsihijatrije i neurologije dogradićemo dva sprata i dobiti prostor od 1.600 kvadratnih metara, gde ćemo prebaciti grudno odeljenje koje je sada u zgradi koja ne zadovoljava ni najminimalnije uslove za rad i rasteretićemo hirurgiju sa krevetima ortopedije", dodao je on.

U produžetku biće odeljenje za produženu negu i lečenje, kaže Miletić. Sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom Nacionalnog investicionog plana razgovara se o izgradnji odeljenja za hemodijalizu sa 15 aparat za 60 bolesnika, napomenuo je on.

Miletić je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom prosvete biti izvršena rekonstrukcija bolničke kotlarnice, koja sada služi i za grejanje Pedagoškog fakulteta i OŠ "Boško Đuričić". Planira se i otvaranje biblioteke s nekoliko hiljada knjiga koje će biti dostupne svim bolesnicima, istakao je on, dodajući da će "televizore za svaku sobu", nabaviti uz pomoć lokalne samouprave Jagodine.

Direktor je istakao da je od marta 2008. godine ulagano u nabavku nove medicinske opreme i aparata za lečenje i dijagnostiku, radne uniforme, posteljinu, bolničke krevete, krečenje, nabavku novog nameštaja...

Izgrađena je i opremljena zgrada za zbrinjavanje medicinskog otpada, asfaltirano oko 500 metara bolničkog kruga, urađena ulična rasveta, nabavljeni su klima-uređaji, dodao je on i napomenuo da su sredstva za to dobijena od Ministarstva zdravlja, Skupštine grada, humanitarnih organizacija i same bolnice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.