Bidžin zet ide u zatvor

Izvor: Politika, 06.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bidžin zet ide u zatvor

Zbog telefonskog uznemiravanja Dragana Markovića Palme, 34-godišnji Srđan Stepanović osuđen na četiri meseca zatvora

Jagodina – Veće Okružnog suda u Jagodini potvrdilo je presudu prvostepenog suda, kojom je Srđan Stepanović (34) iz Svilajnca, zet Dobrivoja Budimirovića, donedavnog predsednika opštine Svilajnac, osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora od četiri meseca. Protiv Stepanovića je, podsetimo, Opštinsko tužilaštvo podiglo optužni predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. On se tereti da je 29. jula dva puta upućivao telefonske pozive gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi.

– Okružni sud je prihvatio sve razloge prvostepenog suda, jer je činjenično stanje potpuno i pravilno utvrđeno, a prvostepeni sud je pravilno primenio i Krivični zakon, pravilno je ocenio odbranu okrivljenog i iskaz oštećenog, a u svemu je prihvaćeno i obrazloženje presude – navodi za „Politiku” portparol Opštinskog suda Jasmina Tašković, dodajući da je presuda postala izvršna i da Stepanović može da iskoristi samo vanredni pravni lek.

Stepanoviću će u vreme kazne biti uračunata dva meseca koja je proveo u pritvoru tokom trajanja procesa:

– Ako je presuda Opštinskog suda tako brzo potvrđena, onda ja verujem da je neko urgirao. Ja još nisam primio tu presudu, a i kada je budem primio, neće mnogo da me dotiče. Dokazaću da sam nevin, jer sud u Jagodini nije jedini na svetu – kaže Stepanović za naš list.

Njegov tast Dobrivoje Budimirović, koji takođe ne zna da je presuda potvrđena, kaže da je i očekivao takav ishod ovog sudskog spora jer je suđenje bilo političko.

– Sudije se zbog reizbornosti plaše, pa ne sude po svojoj savesti, već kako im vlast naloži. Ne mogu a da ne kažem i da je mene neko mesecima maltretirao porukama, često u gluvo doba noći. Poslao mi je šezdesetak poruka u kojima mi preti da će mi silovati ćerke i unučad, da će mene da poseku na komade, da sam ja već mrtav i da samo treba da izaberem parcelu u koju ću da se uselim – ogorčen je Budimirović.

On kaže da je tu osobu prijavio policiji, da je ona utvrdila o kome se radi, da je oduzela mobilni telefon, ali da taj slučaj nikada nije procesuiran.

– Ako je moj zet osuđen na četiri meseca, onda bi taj čovek trebalo da bude osuđen na 40 godina – dodaje Budimirović za naš list.

Kako saznajemo od advokata Miloša Vujisića, jednog od tri Stepanovićeva branioca, odbrana je Vrhovnom sudu Srbije podnela zahtev za vanredno preispitivanje pravosnažne presude.

– Potvrda onakve presude ne ide u prilog zakonitosti, ni pravdi. Okružni sud nije ni komentarisao žalbe nas trojice branioca, što dovoljno govori o načinu na koji se sudilo u ovom slučaju – izjavio je za „Politiku” advokat Vujisić.

Z. Gligorijević

[objavljeno: 06/12/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv odbornika

Izvor: Kurir, 06.Dec.2008

KURŠUMLIJA - Opštinski javni tužilac u Kuršumliji Radivoje Nedeljković zatražio je istragu protiv odbornika u lokalnom parlamentu Milutina Bakića, člana organizacije Toplički gvozdeni puk, za krivično delo iznude. Kako je agenciji Beta rečeno u opštinskom javnom tužilaštvu u Kuršumliji,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.