Besplatan u još jednom gradu Srbije: Košta nas upola

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan u još jednom gradu Srbije: "Košta nas upola"

Još jedan grad u Srbiji omogućio je besplatan javni prevoz za sve građane. Posle Jagodine, besplatno se od danas prevoze i stanovnici Požege.

Prema rečima predsednika opštine Milana Božića, na ovaj potez su se odlučili jer su za plaćanje troškova prevoza đaka kao i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i školama na godišnjem nivou trošili 65 miliona, a uvođenjem ovog sistema iz opštinskog budžeta biće potrošeno upola manje, navodi RINA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Plaćanje putnih troškova zaposlenih kao i troškovi prevoza učenika koštalo je mnogo jer nisu postojale mnoge autobuske linije, koje su vremenom ukinute, pa smo bili prinuđeni da plaćamo prevoz brojnim linijskim taksijima, dok smo zaposlenima isplaćivali gotov novac”, kazao je Božić.

On je istakao da su se zato odlučili da aktiviraju autobuski prevoz u 16 pravaca i raspisali javnu nabavku za najpovoljnijeg prevoznika.

“Opština će za ove potrebe izdvojiti 35 miliona, koji će biti uplaćeni firmi Libertas iz Ivanjice, koja je dala najpovljniju ponudu”, zaključio je prvi čovek opštine.

Novi sistem prevoza građana krenuo je jutros u 6. 00 sati sa nove autobuske stanice u ovoj opštini.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.