Aukcijom završena likovna kolonija, novac za bolesnu decu

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcijom završena likovna kolonija, novac za bolesnu decu

Prva likovna kolonija Hrama "Svetog Jovana Krstitelja" u Končarevu kod Jagodine, završena je večeras aukcijom dela nastalih na koloniji, a sredstva od prodatih radova će biti uplaćena za lečenje sedmoro dece sa područja Jagodine.
Prikupljeno je 6.950 evra i 164.000 dinara i svako obolelo dete dobiće po 992 evra i po 23.500 dinara, izjavio je posle aukcije u porti hrama predsednik Skupštine grada Jagodine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragan Marković.

Sve slike nastale na koloniji i dva vajarska rada prodati su i zahvaljujem umetnicima i kupcima, privrednicima i mojim prijateljima, koji su, svako na svoj način, pomogli oboleloj deci i njihovim porodicama, istakao je Marković.
Deca koja će dobiti novac biće označena samo inicijalima, jer "ne želimo da ova humanitarna akcija bude politički marketing", a adrese znamo, naveo je Marković.
Reč je o deci iz Jagodine i okolnih sela, obolelih o cerebralne paralize, karcinoma, epilepsije, sa urođenom srčanom manom, transplantacijom bubrega...
Koloniju je 12. maja otvorio akademik Svetomor Arsić - Basara, a na njoj je učestovalo 26 umetnika iz Beograda, Niša, Pirota, Jagodine, Kragujevca, Pančeva, Paraćina...
Kolonija će biti tradicionalna.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.