Akva-park u Jagodini: Traži se karta više!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akva-park u Jagodini: Traži se karta više!

Sve ono što čini turizam, od opuštanja i odmora preko kulture do avanture, Jagodina danas može da ponudi.

Brojim posetiocima iz zemlje i inostranstva u okviru turističko-sportskog kompleksa na raspolaganju su brojni sadržaji, počev od zoo-vrtaTigar”, jedinog u Srbiji južno od Beograda, koji je postao novi dom za više od 80 atraktivnih životinjskih vrsta, pa do Muzeja voštanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << figura, takođe jedinog u Srbiji, koji svim posetiocima pruža mogućnost upečatljive šetnje kroz vekove starije i nove srpske istorije.

Biser turističke ponude pomoravske prestonice svakako predstavlja jagodinski akva-park, idealno utočište tokom vrelih letnjih dana, koje je za pet sezona posetilo oko dva miliona turista, dok je čitav turistički kompleks obišlo oko tri miliona turista. Prostire se na površini od pet hektara, raspolaže sa osam bazena i osam tobogana ukupne dužine 600 metara. Olimpijski bazen ispunjava sve uslove za održavanje plivačkih i vaterpolo takmičenja po propisima Svetske plivačke federacije, a ceo Akva-park osvetljen je reflektorima, što omogućava održavanje i noćnih sportskih i kulturno-zabavnih manifestacija. U toku je izgradnja novog bazena za najmlađe, dimenzija sličnih postojećem dečjem, sa atraktivnom platformom u vidu gusarskog broda s nekoliko tobogana. U sastavu Akva-parka je više restorana za pripremu brze hrane i domaćih jela, kao i za prodaju osvežavajućih pića i poslastica. Pored Akva-parka nalazi se parking-prostor za više od 1.000 automobila, kao i kompleks teniskih terena, igralište za košarku, odbojku, mali i veliki fudbal, rukomet i skejt-park.

Srpsko more

Poslednjih godina Jagodina sve više poprima izgled nalik primorskim gradovima: u neposrednoj blizini Akva-parka mogu se videti table s natpisom „Sobe i apartmani za izdavanje”, tako da od turizma u Jagodini ne žive samo oni koji su zaposleni u turističkom kompleksu već i Jagodinci, koji tokom letnjih meseci ugoste brojne turiste iz cele Srbije. Nije retkost ni da se na sedmodnevni odmor u Jagodinu dolazi porodično. Iz tih razloga za jagodinski akva-park ustalio se naziv „srpsko more”.

Najniža cena ulaznica u Evropi

Ulaznica za Akva-park za odrasle košta 500 dinara, a za decu do 12 godina 300, što jagodinski Akva-park svrstava u red vodenih atrakcija sa najnižom cenom. Za organizovane grupe predviđeni su i popusti, pa tako karta u grupi staje 400 dinara za odrasle i 200 za decu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.