Akcionari Morave privremeno obustavili proteste

Izvor: S media, 09.Jul.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari "Morave" privremeno obustavili proteste

Manjinski akcionari i radnici Trgovinske kompanije "Morava" iz Jagodine, njih oko 900, odlučili su da zamrznu proteste do septembra, izjavio predsednik Skupštine Udruženja akcionara Milorad Jeremić.

Odluku smo doneli posle razgovora naše delegacije u Vrhovnom sudu Srbije pre četiri dana, da bi ispoštovali zakonski rok za okončanje sudskog postupka, koji se pred Opštinskim i Okružnim sudom u Jagodini vodi povodom naših nekoliko tužbi od septembra prošle godine, protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << većinskog vlasnika i bivših rukovodilaca "Morave", objasnio je Jeremić.

Mi tražimo poništenje privatizacije jer imamo dokaze da je "u celosti uradjena suprotno zakonu i sa puno malverzacija", kazao je on.

Jeremić je naveo da trećina imovine ove nekada najveće trgovinske kompanije južno od Beograda nije ušla u privatizacioni postupak, a 24 lokala od 37 u gradu, od kojih su neki u centru i na najatraktivnijim lokacijama, imalo je knjigovodstvenu vrednost nula.

On je napomenu da je po nalogu okružnog javnog tužioca veštak mašinske struke obavio svoj posao a do septembra se očekuju i nalazi veštaka ekonomsko-finansijske i gradjevinske struke, "koji imaju dosta problema jer im većinski vlasnik ne dozvoljava ulazak u firmu".

"Morava" je privatizovana u junu 2006. godine, a manjinski akcionari imaju oko 25 odsto kapitala.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.