Ostvareni san paraćinskih tinejdžera

Izvor: RTS, 29.Jun.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvareni san paraćinskih tinejdžera

Milica Đokić i Nenad Mahmutović, tinejdžeri iz Paraćina, pobednici serijala "Ja imam talenat" dočekani su u svom gradu uz muziku i suze radosnice... Njihov trijumf obradovao je sve, roditelje, prijatelje i ceo grad.

"Sve je kao u bajci, mnogo sam srećna i zadovoljna", kroz suze priča Milica, grleći svoga oca,brata i majku koji su je sa prijateljima i rođacima dočekali na stanici u Paraćinu.

Na paraćinskoj stanici su i Nenadovi najbliži. Majka Živadija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne može da zadrži suze, dok su tetke već zaigrale kolo. Milica i Nenad kažu da je sve što im se događalo poslednjih dana više od snova.

"Nismo verovali da možemo da pobedimo", prča Nenad. "Sve je ovo prelepo i moram da zahvalim Željku koreografu, Ivani, koja je bila kao prevodilac sve vreme sa nama, zatim ostalim članovima plesne grupe i, naravno, svom gradu i ministarstvu, koji su nam pomogli da stignemo do vrha."

I Milica i Nenad imaju oštećenje sluha i govora. Sećaju se svojih prvih plesnih koraka u školi u Jagodini, svog velikog mladalačkog zanosa i podrške najbližih.

Pobeda koju sada slave nije prva potvrda njihovog talenta. Do sada su osvojili brojna priznanja, među kojima je i specijalna nagrada na Balkanskom festivalu u Istanbulu. Pamte sve i nikog ne zaboravljaju sa  puta do velike pobede u Beogradu.

Ne zaboravljaju podršku na svom putu od sveta tišine do ostavrenih snova

Dok razgovaramo sa Milicom i Nenadom prolazimo pored mnogih sugrađana koji žele da im čestitaju i da ih pozdrave.

"To su divna deca, puna emocija, nagrada je u pravim rukama", kaže  Nenadova tetka Ljiljana Joksimović. "Bog ih je pogledao i svi dobri ljudi koji su glasali za njih i priuštili im ovu životnu čaroliju."

Nagradu od sto hiljada evra talentovani srpski tinejdžeri i dugogodišnji iskreni prijatelji, podeliće  na ravne časti... Nenad planira da kupi stan kako bi svojoj majci i sestri, sa kojima sada stanuje, učinio život konfornijim i lepšim.

Milica sa svojim roditeljima i bratom Đorđem, koji je upravo zavšio studije grafičkog dizajna, živi u selu Šavac, nedaleko od grada. Ona još nije odlučila šta će učiniti s novcem: "Još ne znam šta ću s nagradom, ali pomoći ću svima.

"Veliku podršku trenutno najpopularnijim srpskim plesačima  iskazao je i ministar Rasim Ljajić. Došao je Paraćin da im lično čestita:

"Mi talente moramo da negujemo, da ulažemo u njih, jer je to jedini put do ovakvih rezultata. Pomoći ćemo Nenadu i Milici i njihovom udruženju, to je naša dužnost."

Iako su već dva dana u oblacima od sreće, i Milica i Nenad čvrsto stoje na zemlji. Vanserijskim talentom oni su, bar na trenutak, izronili iz  sveta tišine i na najlepši način pokazali da se ne razlikuju od svojih vršnjaka. I pored velikog uspeha koji su postigli, uz osmeh dodaju da još nisu ostvarili sve svoje želje.

Od 4.500 takmičara u finale je ušlo njih desetoro: uz Milicu i Nenada, finalisti su bili Boris Lukman, Kvartet Nevski, Đurađ Đurić, Anđela Nikolić, USB akrobatska grupa, Draga Džinić, Katarina Bogičević, Katarina Jovanović i Tamara i Dušan Milanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.