Vlada formira novi Jat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada formira novi Jat

BEOGRAD -

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da Vlada Srbije planira da formira novu avio-kompaniju očišćenu od dugova i obnovi flotu aktiviranjem starog ugovora sa "Erbasom".

"U planu je formiranje nove avio-kompanije, koja bi bila bez dugova, ali planiramo i da obnovimo stari aranžman sa 'Erbasom' za lizing 12 novih aviona, za šta bi ta nova kompanija dobila državne garancije od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 140 miliona dolara", rekao je Dinkić za "Blic".

On je naveo da se tokom nedavnog boravka srpske delegacije u Abu Dabiju došlo na ideju da se avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" uključi u ceo ovaj projekat tako što bi "Etihad" preuzeo na sebe države garancije od 140 miliona dolara, a zauzvrat bi postao suvlasnik Jata.

"Ovaj predlog je još u fazi ideje, međutim, odluka da se pravi novi "Jat" i obnovi flota je definitivna odluka vlade", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, razlog zbog koga bi "Etihad" bio zainteresovan za ovakav aranžman je što je ova država voljna da investira u srpsku poljoprivredu ne bi li sebi obezbedila prehrambenu sigurnost, ali su joj za to potrebni adekvatni logistički centri - luka na Dunavu i kargo terminal na beogradskom aerodromu za transport svežeg voća i povrća.

Dinkić je kazao da će kompanija "Al dahra" najverovatnije preuzeti luku Novi Sad koja bi postala logistički centar za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kako u Emirate, tako i na evropska tržišta.
Pogledaj vesti o: JAT,   Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Vlada formira novi JAT

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da Vlada Srbije planira da formira novu avio-kompaniju očišćenu od dugova i obnovi flotu aktiviranjem starog ugovora sa "Erbasom". "U planu je formiranje nove avio-kompanije, koja bi bila bez dugova, ali planiramo i da obnovimo stari aranžman...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pravimo novi Jat sa Emiratima

Izvor: B92, 22.Okt.2012

Beograd -- Vlada namerava da formira novi Jat koji bi bio očišćen od svih dugova, ali i da obnovi flotu aktiviranjem starog ugovora sa Erbasom, piše Blic...Kako je izjavio Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u planu je formiranje nove kompanije koja bi bila bez dugova..."Ali planiramo da...

Nastavak na B92...

Vlada formira novu avio-kompaniju i obnavlja flotu

Izvor: BKTV News, 22.Okt.2012

”U planu je formiranje nove avio-kompanije, koja bi bila bez dugova, ali planiramo i da obnovimo stari aranžman sa ”Erbasom” za lizing 12 novih aviona za šta bi ta nova kpmpanija dobila državne garancije od 140 miliona dolara”, rekao je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić .. On...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.