Sindikat: Revizija raspolaganja imovinom Jata

Izvor: Studio B, 17.Jun.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Revizija raspolaganja imovinom "Jata"

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije uputio je danas apel predsedniku i vladi Srbije da bude napravljena "posebna revizija raspolaganja imovinom velike vrednosti kompanije 'Jat ervejz'".

Kako je saopšteno, apel je upućen povodom velikog praznika srpske civilne avijacije, pošto je na današnji dan 17. juna 1927. godine osnovano društvo za vazdušni saobraćaj "Aeroput", čiji je naslednik "Jat ervejz"."U >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslednjih 10 godina odlukama Vlade Srbije iz 'Jata' je izdvojeno bez nadoknade ili prodato za neadekvatnu cenu skoro sve što je kompanija godinama sticala iz profita", navedeno je u saopštenju sindikata.

U saopštenju se navodi da je vrednost aerodroma Podgorica i Tivat jednaka vrednosti četiri nova aviona "erbas 320" ili "boing 737", dok bi za vrednost hotela "Jat Slavija" bili obezbeđeni kompletni trogodišnji troškovi interkontinentalnog saobraćaja sa dva aviona "boing 767" za Severnu Ameriku i Australiju, a "osnovna sredstva 'Jat' se i dalje prodaju".

Dalje se ukazuje da "dok ostale kompanije u Evropi imaju problem da im se zabranjuje državna pomoć mi imamo situaciju da država uzima od "Jata" i čak daje podršku drugim aviokompanijama da preuzimaju srpsko tržište". "Današnji jubilej nas obavezuje da odmah preduzmemo strateške poteze i obezbedimo uslove za rad nabavkom nove flote, kako bi na tržištu koje najbrže raste u Evropi 'Jat' parirao konkurenciji", saopštio je sindikat pilota.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Nova godina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.