Rasprava o javnim preduzećima

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasprava o javnim preduzećima"

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović označio je javna preduzeća partijskim ispostavama, generatorima krize i nelikvidnosti.

Jovanović je zatražio da se u Skupštini Srbije otvori rasprava o poslovanju javnih preduzeća i njihovoj transformaciji.

Vlada Srbije je stoprocentni vlasnik u najvećim gubitašima, Železnici, Srbijagasu, sistemu EPS koji obuhvata elektrane i kopove poput Kolubare, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jat ervejzu, podsetio je Jovanović.

"To što nam svakih petnaest dana partijski direktori Srbijagasa, Elektroprivrede Srbije i drugih kompanija prebacuju da posluju sa gubitkom, zato što im Vlada ne dozvoljava podizanje monopolističkih cena, nije izgovor za katastrofalno stanje, nemar i nerad u menadžmentu tih firmi", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Jovanović je upozorio da akumulirani gubici javnog sektora iznose između četiri i pet milijardi evra.

"Sve javne kompanije moraju da budu protresene do temelja. Moramo da znamo šta proizvode, koliko to košta i koliko se naplaćuju od građana", naveo je Jovanović.

Ako se to ne dogodi, upozorio je on, umesto transparentne i pravovremene privatizacije, država će uskoro biti prinuđena da ih prodaje po svaku cenu, mimo tržišta i konkurencije.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Transformisati javna preduzeća

Izvor: Blic, 04.Feb.2011

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović saopštio je danas da je ova stranka zatražila da se u Skupštini Srbije otvori rasprava o poslovanju javnih preduzeća i njihovoj transformaciji, kako bi prestala da budu partijske ispostave, generatori krize i nelikvidnosti..."To što...

Nastavak na Blic...

LDP traži skupštinsku raspravu o javnim preduzećima

Izvor: Studio B, 04.Feb.2011

Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je da Skupština Srbije raspravlja o poslovanju javnih preduzeća i njihovoj transformaciji. ..Javna preduzeća u Srbiji su sada, kako se navodi u saopštenju LDP-a, "partijske ispostave, generatori krize, nelikdvidnosti, izbegavanja placanja poreza i doprinosa...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.