LDP za raspravu o javnim preduzećima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP za raspravu o javnim preduzećima

BEOGRAD -

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović saopštio je da je ova stranka zatražila da se u Skupštini Srbije otvori rasprava o poslovanju javnih preduzeća i njihovoj transformaciji, kako bi prestala da budu partijske ispostave, generatori krize i nelikvidnosti.

"To što nam svakih petnaest dana partijski direktori Srbijagasa, Elektroprivrede Srbije i drugih kompanija prebacuju da posluju sa gubitkom, zato što im Vlada ne dozvoljava podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << monopolističkih cena, nije izgovor za katastrofalno stanje, nemar i nerad u menadžmentu tih firmi", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Vlada Srbije je stoprocentni vlasnik u najvećim gubitašima, Železnici, Srbijagasu, sistemu EPS koji obuhvata elektrane i kopove poput Kolubare, Jat Ervejzu, podsetio je Jovanović.

Jovanović je upozorio da akumulirani gubici javnog sektora iznose između četiri i pet milijardi evra.

"Sve javne kompanije moraju da budu protresene do temelja. Moramo da znamo šta proizvode, koliko to košta i koliko se naplaćuju od građana", naveo je Jovanović.

Ako se to ne dogodi, upozorio je on, umesto transparentne i pravovremene privatizacije, država će uskoro biti prinuđena da ih prodaje po svaku cenu, mimo tržišta i konkurencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.