Putnici ljuti na Jat zbog taksi

Izvor: Blic, 26.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici ljuti na Jat zbog taksi

Jat" za sada neće sniziti takse na karte za čarter letove iako cena goriva na svetskom i domaćem tržištu pada. Građani koji su već uplatili aranžmane sa avio-prevozom za Grčku, Tursku, Italiju, Španiju i Egipat besni su zbog toga što će morati da doplaćuju za takse koje od sutra poskupljuju za 12 i 24 evra, u zavisnosti od destinacije - saznajemo u turističkim agencijama.

- Građani ne odustaju od aranžmana, ali su vidno nezadovoljni i nerado prihvataju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da doplate za takse na gorivo. Oni su odavno uplatili aranžmane i odlučili su se za avio-prevoz zbog kraćeg i lakšeg putovanja. Ali oni još i mogu da se predomisle. U još goroj poziciji su oni kojima je to jedini način da se prevezu do letovališta, kao što je slučaj sa putnicima za Egipat - kaže Jasmina Končar iz „Džoli travela".

U „Jatu" kažu da će spuštanje taksi na gorivo uslediti tek ako cene goriva nastave da padaju i u narednih mesec, dva.

- Dotle će i proći sezona godišnjih odmora. To mi ništa neće značiti kad se vratim iz Egipta - kaže Beograđanka Jelena Stanković.

Jat ervejz" je po drugi put za mesec dana povećao visinu takse za gorivo. Prvo 23. juna, za osam do 14 evra, a od sutra od 12 za Tursku, Grčku, Italiju i Španiju, do 24 evra za Egipat. Tako će za Grčku taksa iznositi 56 evra, za Tursku, Italiju i Španiju 58, a za Egipat 74 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.