Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“

Izvor: TangoSix.rs, 28.Nov.2019, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“

Nakon današnje vesti da je češki konzorcijum Avia Prime postao novi vlasnik srpske Jat Tehnike oglasili su se i direktori ove dve kompanije i njihovih podružnica.
– Svesni smo koliko možemo zajedno postići i zbog toga smo ponosni što postajemo deo Avia Prime grupe jer kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti daljeg infrastrukturnog i tehnološkog razvoja. – izjavio je Miroslav Musulin, direktor Jat >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Tehnike.
– Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije na ovoj prilici i sprovođenju ovog zahtevnog procesa. Svim snagama ćemo se potruditi da Jat Tehniku uzdignemo na svetski nivo u MRO segmentu gde po tradiciji i pripada. Izuzetno smo ponosni što možemo da investiramo u Jat Tehniku i što ćemo imati priliku da pozovemo svetske avio-kompanije da održavaju svoje vazduhoplove u Beogradu. Investicijama u postojeću infrastrukturu i tehnološki razvoj Jat Tehnike, i kroz zajedničku saradnju entiteta u grupaciji, bićemo u mogućnosti da ponudimo svojim korisnicima više pozicija za održavanje aviona, kao i održavanje više tipova aviona, motora i avio-komponenti. Mogućnost da avio prevoznici održavaju više tipova vazduhoplova, motore i komponente u jednoj grupaciji nam daje veliku prednost nad ostalim kompanijama za održavanje koje su većinom bazirane samo na jednoj lokaciji i imaju ograničenu ponudu. To je jedan od razloga zašto možemo uspešno da poslujemo čak i sa avio-prevoznicima koji imaju sopstvene kapacitete za održavanje aviona u odredjenim segmentima.- kazao je Piotr Kaczor, generalni direktor Avia Prime konzorcijuma.
Jat Tehnika donosi 14 novih linija za održavanje Avia Prime konzorcijumu / Foto: Jat Tehnika – Tržište avio-usluga se konstantno menja, a poslednje dve godine u Evropi pokazale su da samo jake i velike MRO kompanije mogu da podnesu nagle promene na tržištu. Zato je naš status kao grupacije koristan za sve. Avia Prime učvršćuje poziciju na tržištu i povećava svoje kapacitete a Jat Tehnika postaje deo većeg entiteta. – prokomentarisao je Krzysztof Pietkun, potpredsednik Avia Primea i predsednik Linetecha.
– MRO industrija u Evropi obećava veoma dinamičan razvoj u sledećim godinama. Zadovoljni smo što smo pre više od godinu dana investirali u Avia Prime Group, vidimo rast kompanije i željno iščekujemo dalji razvoj zajedno sa Jat Tehnikom. – rekao je ovom prilikom Jozef Janov, partner investicionog fonda Hartenberg Holding, koji je jedan od najvećih akcionara grupe Avia Prime.
– Ovom transakcijom smo napravili korak unapred ka razvoju Jat Tehnike i cele grupacije Avia Prime, i pomerili smo granice u MRO industriji ulaskom u Srbiju“ – rekao je Dejan Kostić, potpredsednik Avia Primea.
Jat Tehnika će, sa svoja dva hangara i dodatnih 14 linija za održavanje proširiti mogućnosti kompanije Avia Prime da pruža osnovno održavanje na više tipova aviona u Beogradu, uključujući mogućnost paralelnog rada na dva širokotrupna aviona B747-400, i motorske radionice sa testiranjem motora ispod 334kN CFM familije, navodi se u zajedničkom saopštenju.

The post Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.