Mrkonjić: Formirana radna grupa za Jat

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Formirana radna grupa za Jat

BEOGRAD - Vlada Srbije je formirala radnu grupu sa zadatkom da do kraja godine pripremi predlog za rešavanje sudbine "Jat ervejza" i formiranje nove aviokompanije, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić. Sastav radne grupe sastavljene od predstavnika nekoliko ministarstava, pre svega Ministarstva saobraćaja i Ministarstva finansija i privrede, treba da bude verifikovan u toku iduće sedmice, rekao je Mrkonjić za Tanjug. "Radna >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grupa će imati zadatak da do kraja godine pripremi tačan predlog šta i kako uraditi sa Jatom", naveo je ministar. Mrkonjić je podsetio da je ministar finansija Mlađan Dinkić je razgovarao sa predstavnicima "Erbasa" o kupovini i lizingu aviona na osnovu starog ugovora sa francuskim proizvođačem aviona. Mrkonjić je kazao da su "sazreli uslovi da se pitanje Jata reši". "Jednoglasni smo u vladi da preduzeće kao što je Jat treba da postoji u zemlji i ono će sigurno postojati", istakao je ministar.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mrkonjić: Formirana radna grupa za novi Jat

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Nov.2012, 09:46

ADVERTISER-SERBIA.COM / BEOGRAD - Vlada Srbije je formirala radnu grupu sa zadatkom da do kraja godine pripremi predlog za rešavanje sudbine "Jat ervejza" i formiranje nove aviokompanije, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić>>> (Ključne reči: avio saobraćaj; avionski; vazdušni;...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.