Miljković: Sačuvati JAT do nove kompanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljković: Sačuvati JAT do nove kompanije

BEOGRAD -

Državni sekretar za aviosaobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković izjavio je jutros da je najvažnije održati JAT u stabilnom poslovanju do operativnost nove kompanije.

Vlada Srbije je 16. aprila donela strategiju, koja će biti završena krajem 2011. godine, o formiranju nove kompanije koja bi preuzela funkciju domaćeg nacionalnog avioprevoznika, a njome je predviđeno i pronalaženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strateškog partnera, podsetio je Miljković.

"Suština je dobijanje konkurentnog nacionalnog prevoznika, uz strateško partnerstvo sa drugom velikom kompanijom", istakao je Miljković za RTS .

On je najavio da bi se posle izbora konsultanta obavila analiza, procenila vrednost JAT-a i počeli pregovori sa zainteresovanim ponuđačima, sačinili uslov i raspisao tender.

Sa najboljim ponuđačem bi počelo osnivanje nove kompanije, njena dokapitalizacija i dovođenje u operativnost, najavio je on.

Prema Miljkovićevim rečima, zainteresovanih ponuđača ima, jer će pod povoljnim uslovima dobiti kompaniju bez dugova, sa smanjenim brojem ljudi, obnovljenom flotom, iskusnim pilotima.

JAT je duže vreme u teškom stanju zbog stare flote, velikog broja zaposlenih, velikih troškova i smanjenih prihoda i nerentabilnog poslovanja i linija, podsetio je Miljković.

U petak će Srbija biti domaćin zajedničkog komiteta svih članica multilateralnog sporazuma o vazdušnom saobraćaju u Evropi, najavio je Miljković.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.