Miljković: Održati JAT do nove kompanije

Izvor: Politika, 14.Dec.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljković: Održati JAT do nove kompanije

BEOGRAD – Državni sekretar za aviosaobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković izjavio je da je najvažnije održati JAT u stabilnom poslovanju do operativnosti nove kompanije.

Vlada Srbije je 16. aprila donela strategiju, koja će biti završena krajem 2011. godine, o formiranju nove kompanije koja bi preuzela funkciju domaćeg nacionalnog avioprevoznika, a njome je predviđeno i pronalaženja strateškog partnera, podsetio je Miljković.

„Suština >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je dobijanje konkurentnog nacionalnog prevoznika, uz strateško partnerstvo sa drugom velikom kompanijom”, istakao je Miljković za RTS .

On je najavio da bi se posle izbora konsultanta obavila analiza, procenila vrednost JAT-a i počeli pregovori sa zainteresovanim ponuđačima, sačinili uslov i raspisao tender.

Sa najboljim ponuđačem bi počelo osnivanje nove kompanije, njena dokapitalizacija i dovođenje u operativnost, najavio je on.

Prema Miljkovićevim rečima, zainteresovanih ponuđača ima, jer će pod povoljnim uslovima dobiti kompaniju bez dugova, sa smanjenim brojem ljudi, obnovljenom flotom, iskusnim pilotima.

JAT je duže vreme u teškom stanju zbog stare flote, velikog broja zaposlenih, velikih troškova i smanjenih prihoda i nerentabilnog poslovanja i linija, podsetio je Miljković.

U petak će Srbija biti domaćin zajedničkog komiteta svih članica multilateralnog sporazuma o vazdušnom saobraćaju u Evropi, najavio je Miljković.

Tanjug

objavljeno: 14.12.2010.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miljković: Sačuvati JAT do nove kompanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010

BEOGRAD -..Državni sekretar za aviosaobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković izjavio je jutros da je najvažnije održati JAT u stabilnom poslovanju do operativnost nove kompanije...Vlada Srbije je 16. aprila donela strategiju, koja će biti završena krajem 2011. godine, o formiranju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jat: Samo da se "preživi" 2011.

Izvor: B92, 14.Dec.2010

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković smatra da je najvažnije održati Jat u stabilnom poslovanju do operativnosti nove kompanije...Vlada Srbije je 16. aprila donela strategiju, koja će biti završena krajem 2011. godine, o formiranju nove kompanije koja bi...

Nastavak na B92...

Jat ostaje do osnivanja nove kompanije

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2010, 07:16

BEOGRAD - Državni sekretar za aviosaobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu, Miodrag Miljković izjavio je da je najvažnije održati "Jat" u stabilnom poslovanju do operativnosti nove kompanije. Vlada Srbije je 16. aprila donela strategiju, koja će biti završena krajem 2011. godine, o formiranju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.