Milionski ruski posao Jat Tehnike

Izvor: B92, 18.Okt.2010, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milionski ruski posao "Jat Tehnike"

Beograd -- "Jat Tehnike" dogovorila je u Tjumenu sa ruskom kompanijom UTAir posao vredan više miliona evra, saopštilo je to preduzeće.

Tokom višednevne posete tom gradu dogovoreno je sklapanje petogodišnjeg ugovora kojim se predvidja kompletna podrška u održavanju aviona iz flote UTAira.

Ruska komapnija poseduje flotu sa 251 helikopterom i 178 putničkih aviona, od čega 32 "B737 klasik", 14 "ATR 42" i tri "ATR 72", navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Saradnja sa rukom kompanijom započeta je juna ove godine kada su prvi avioni ATR42 stigli na bazno održavanje, a dosadašnji radovi su vredniji od pola miliona evra.

U hangarima "Jat Tehnike" su do sada urađena dva velika bazna pregleda na avionima ATR 42, a trenutno se na baznim radovima nalaze još dva aviona ATR42 i jedan ATR 72.

Realizacijom novog ugovora "Jat Tehnike" će gotovo u potpunosti uposliti svoje kapacitete "što joj donosi sigurnost i stabilnost u budućem radu i razvoju", navedeno u saopštenju.

Ovo preduzeće dugoročno sarađuje sa britanskim kompanijama Jet2.com i Astraeus i ruskom Transaero.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.