Jat preuzima putnike sa otkazanih letova Lufthanze

Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jat" preuzima putnike sa otkazanih letova "Lufthanze"

Nacionalni avioprevoznik "Jat ervejz" preuzeće putnike sa letova "Lufthanze", koji su otkazani zbog štrajka te nemačke kompanije, potvrđeno je Tanjugu u "Jatu".



Danas je "Lufthanza" trebalo da leti iz Beograda za Minhen u 12.35 sati, ali su ti putnici prebačeni na "Jatov" let za Frankfurt u 12 sati. "Lufthanzini" putnici za Diseldorf, koji je trebalo da otputuju u 12.55, otići će "Jatom" u 14.30 časova.

Nemačka aviokompanija "Lufthanza" otkazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jutros više od 200 letova zbog štrajka pilota, saopšteno je danas u Berlinu. Ukupno 202 leta su otkazana, izjavila je jedna portparolka Lufthanze agenciji Frans pres, ocenjujući štrajk koji je organizovao sindikat pilota Kokpit, kao "beskorisan i preteran".

Štrajk je počeo kasno sinoć i planirano je da traje 24 sata. Zbog štrajka je poremećen saobraćaj na aerodromima u Frankfurtu, Minhenu i Diseldorfu. Sindikat Kokpit, koji okuplja 8.200 pilota, zahteva povećanje zarada i bolje uslove rada.
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.