Potpisan ugovor sa Dilojtom za savetnika Jat ervejza

Izvor: Studio B, 04.Mar.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor sa Dilojtom za savetnika Jat ervejza

Konsultant pri izboru stateškog partnera za JAT biće kuća Dilojt, a novog nacionalnog avioprevoznika u mešovitom vlasništvu Srbija bi trebalo da dobije do kraja godine, rečeno je danas u Vladi Srbije.

Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je danas u Vladi Srbije ugovor sa konsultatskom kućom Dilojt koja će biti savetnik u tom poslu.

Ugovor su potpisali ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << predstavnik Dilojta Srđan Petrović.

Vlada je na sednici 16. aprila prošle godine usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, pošto su Radna grupa za poslovnu konsolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Svi dugovi, pri tom, ostaju u staroj kompaniji i biće vraćeni prodajom imovine.

Plan je da se osnuje nova aviokompanija koja bi trebalo da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom, rečeno je danas novinarima u vladi kada je i ozvaničeno da je će konsultant u tom poslu biti Dilojt.

Ta konsultantska kuća će u naredna dva meseca sprovesti pripremne radnje i izraditi neophodan akcioni plan, kazao je Miodrag Miljković, državni sekretar u ministarstvu za infrastrukturu.

Rok za okončanje tendera je osam meseci, odnosno novembar ove godine, i u tom periodu treba da se raspiše tender, izvrši upoznavanje sa ponuđačima kao i izbor strateškog partnera od strane Dilojta.

Četiri meseca po okončanju tendera trebalo bi da se u novoosnovanu kompaniju izvrši prenos vlasništva drzavnog kapitala i kapitala strateškog partnera, rečeno je u Vladi Srbije prilikom potpisivanja ugovora sa Dilojtom.

Vladimir Ognjenović, v.d. generalnog direktora "Jat ervejza", rekao je da je današnji dan veoma značajan za JAT jer počinje proces iznalaženja strateškog partnera što će omogućiti da Srbija dobije prevoznika koji će biti respektabilan u ovom delu Evrope i koji će poslovati uspešno.

Konsultant će utvrditi i kolika je vrednost te nove kompanije u ime koje će pregovarati Vlada Srbije i koliko bi trebalo da uloži strateški partner.

Strateški partner će definisati šta mu je zanimljivo da preuzme i najverovatnije će to biti flota JAT-a, jedan deo zaposlenih, već postojeći bilateralni sporazumi, kao i slotovi na najvećim svetskim aerodromima, pojašnjeno je od strane predstavnika ministarstva za infrastrukturu.

O tome koliki će biti udeo države Srbije u tom mešovitom avioprevozniku Vlada Srbije pregovaraće sa strateškim partnerom.

Posle susreta sa novinarima Radna grupa ministarstva za infrastrukturu nastavila je u vladi rad sa izabrabranim konsultantom.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan ugovor sa Dilojtom za savetnika Jat ervejza

Izvor: Beta, 04.Mar.2011

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) - Konsultant pri izboru stateškog partnera za JAT biće kuća Dilojt (Deloitte), a novog nacionalnog avioprevoznika u mešovitom vlasništvu Srbija bi trebalo da dobije do kraja godine, rečeno je u petak u Vladi Srbije...Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je...

Nastavak na Beta...

"DILOIT" SAVETNIK "JAT ERVEJZA"

Izvor: Kurir, 04.Mar.2011

BEOGRAD - Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je danas ugovor sa konsultanskom kućom "Diloit i Tuš," koja je na tenderu izabrana za savetnika u procesu transformacije "Jat ervejza", a tender za izbor strateškog partnera nacionalnoj aviokompaniji trebalo bi da bude raspisan za oko pet meseci...Ugovor...

Nastavak na Kurir...

"Dilojt" savetnik "Jat ervejza"

Izvor: RTS, 04.Mar.2011

Konsultantska kuća "Dilojt i Tuš" izabrana za savetnika u procesu transformacije "Jat ervejza". Konsultant će imati dva meseca da pripremi strategiju i akcioni plan, i šest meseci da raspiše tender i da se obavi izbor strateškog partnera...Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je ugovor sa konsultantskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.