Četiri firme na tenderu za popravku aviona Jata

Izvor: Blic, 10.Mar.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri firme na tenderu za popravku aviona "Jata"

Na tender aviokompanije "Jat ervejz" za popravku četiri avionska motora, čija je procenjena vrednost oko sedam miliona dolara, ponude su dostavile četiri inostrane kompanije, objavljeno je danas na otvaranju ponuda.

Ponude su dostavile kompanije "Lufthanza tehnik" iz Nemačke, "Bedek" iz

Izraela, "Snekma" iz Francuske i "NEC" iz Norveške, a "Jat" bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o pobedniku tendera trebalo da odluči do kraja sledeće nedelje, rekao je član tenderske komisije Dejan Ćuk.

Kako je naveo, "Jat" se odlučio za remont motora koji bi trebalo da budu završen do početka juna, kada bi dva aviona te aviokompanije bila vraćena u pogon. Prema njegoviom rečima, preduzeće Jat tehnika istovremeno radi remont pet aviomotora i očekuje se da će u junu osposobljavanje flote Jata, boinga 737-300, biti okončana.

Ćuk je rekao da će osnovni kriterijum za odlučivanje o remontu četiri aviomotora pored cene biti i način plaćanja, odnosno ponuda da se remont plati nakon završetka posla.

Prema podacima "Jata", tokom januara i februara saobraćaj se obavljao sa najviše devet aviona od ukupno 15, koliko je u floti kompanije.

Jat ervejz za opravku i održavanje dugovao kompaniji Jat tehnika, koja je iz Jata izdvojena 2005. godine, 171 milion dinara. Deo duga je vraćen 8. marta, ali nije saopšteno o kojoj sumi se radi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.