Drecun: Priština postupa neracionalno i krši dogovor

Izvor: Politika, 23.Okt.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Priština postupa neracionalno i krši dogovor

BEOGRAD – Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da prisustvo najviših zvaničnika Srbije na Kosovu može presudno da utiče na veću izlaznost Srba na tamošnje lokalne izbore i pozvao prištinske vlasti na racionalno ponašanje.

„Veoma je važno da (potpredsednik vlade) Aleksandar Vučić ili neko drugi od najviših zvaničnika bude na Kosovu uoči izbora, jer to >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << može da bude presudan momenat za one koji se dvoume ili ne žele da izađu na izbore, da ipak učestvuju u tom procesu”, rekao je Drecun novinarima u parlamentu.

Vučić je danas trebalo da ide na Kosovo, ali je odložio posetu jer Priština nije dozvolila da sa njim ode i ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

Premijeri Srbije i Kosova nedavno su se u Briselu dogovorili da zvaničnici Srbije mogu da ulaze na Kosovo, iako je Priština ranije odlučila da ne dozvoli posete iz Beograda tokom predizborne kampanje.

Drecun je pozvao Prištinu da prestane sa sabotažama i dozvoli prisustvo članova srpskog državnog vrha na Kosovu.

Prema njegovim rečima, na kosovske lokalne izbore 3. novembra treba izaći uprkos svim nepravilnostima u izbornom procesu i pokušajima Prištine da osujeti učešće Srba na tim izborima.

„Priština će pokušati da nas saplete na svakom koraku pre i nakon tih izbora, ali je naše učešće na tim izborima neophodno”, ocenio je Drecun.

Beta

objavljeno: 23.10.2013.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Prisustvo srpskih zvaničnika presudno

Izvor: Akter, 23.Okt.2013

Milovan Drecun rekao je danas da je potrebno da Aleksandar Vučić ili drugi najviši srpski zvaničnici borave na Kosovu pre izbora 3. novembra, jer to može presudno da utiče na odluku Srba u pokrajini da na njih izađu

Nastavak na Akter...

Drecun: Priština krši dogovor

Izvor: RTS, 23.Okt.2013

Prisustvo najviših zvaničnika Srbije na Kosovu može presudno da utiče na veću izlaznost Srba na lokalne izbore, rekao Milovan Drecun. Predsednik Odbora za KiM pozvao prištinske vlasti da prestanu sa sabotažama i dozvole članovima srpskog državnog vrha da dođu na Kosovu. ..Predsednik Odbora...

Nastavak na RTS...

Denio: Ohrabriti Srbe da glasaju

Izvor: B92, 23.Okt.2013

Beograd -- Ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio kaže da angažovanje srpskih vlasti kako bi ohrabrile Srbe na Kosovu da glasaju može biti veoma korisno...Denio kaže da je izlazak na predstojeće lokalne izbore važan prvenstveno radi zaštite interesa lokalnog stanovništva..."Smatram...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.