Milanović odbio razgovor s Džaferovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 01:05

Milanović odbio razgovor s Džaferovićem

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nije se sastao sa Bakirom Izetbegovićem jer je lider SDA insistirao da sa Milanovićem prvo razgovara bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, što je hrvatski predsednik odbio, piše danas istarski Novi list.

Izetbegović je postavio uslov Milanoviću da prvo mora da razgovara sa Džaferovićem i to nazvao "poštovanjem institucija BiH".

Milanović nije političar koji voli da ga neko uslovljava, pa je otkazao već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogovoreni telefonski razgovor sa Džaferovićem, piše ovaj list.

Predsednik Hrvatske smatra da važne razgovore može da vodi samo sa onima koji su najviše u poziciji da artikulišu stavove tri konstitutivna naroda u BiH.

Milanović veruje, piše list, da kada je reč o Bošnjacima i Hrvatima, to nisu ni Šefik Džaferović ni hvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić.

Novi list naglašava da između hrvatskog premijera Andrije Plenkovića i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića gotovo da i nema razlike kada je reč o odnosu prema BiH i statusu Hrvata u njoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milanović o statusu Hrvata u BiH: Dosta je bilo

Izvor: B92, 01.Okt.2020

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Omišu da Hrvatska ima načina da se na miran, uporan način izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada...A kako je dodao - "ako hoćete i bezobrazan način"...Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio njegov poziv da dođe u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.