30. septembar  2020. 15.15  | Izvor: FoNet

Milanović odbio razgovor s Džaferovićem

ZAGREB -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nije se sastao sa Bakirom Izetbegovićem jer je lider SDA insistirao da sa Milanovićem prvo razgovara bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, što je hrvatski predsednik odbio, piše danas istarski Novi list.

Izetbegović je postavio uslov Milanoviću da prvo mora da razgovara sa Džaferovićem i to nazvao "poštovanjem institucija BiH".

milanovic, zoran

Milanović nije političar koji voli da ga neko uslovljava, pa je otkazao već dogovoreni telefonski razgovor sa Džaferovićem, piše ovaj list.

Predsednik Hrvatske smatra da važne razgovore može da vodi samo sa onima koji su najviše u poziciji da artikulišu stavove tri konstitutivna naroda u BiH.

Milanović veruje, piše list, da kada je reč o Bošnjacima i Hrvatima, to nisu ni Šefik Džaferović ni hvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić.

Novi list naglašava da između hrvatskog premijera Andrije Plenkovića i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića gotovo da i nema razlike kada je reč o odnosu prema BiH i statusu Hrvata u njoj.

Tagovi
Srodne vesti