Dačić: Srbija, zemlja divlje korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2011, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija, zemlja "divlje" korupcije

NOVI SAD -

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić ocenio je da je korupcija u Srbiji "divlja" za razliku od uređenih država, gde se ona tokom vremena na neki način i legalizuje.

"Korupcije ima i u drugim zemljama samo što je ona u Srbiji `divlja`, a u uređenijim državama vremenom dobija neku vrstu legalizacije tako da se, naprimer, dobijanje provizije za neki posao tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatra pravom, a kod nas je to korupcija", rekao je Dačić za novosadski "Dnevnik".

Prema njegovom mišljenju, u Srbiji po pitanju korupcije treba biti pažljiv, jer je ona jedno vreme bila način bržeg realizovanja nečeg što nije bilo moguće učiniti legalnim putem.

"Na našim prostorima zbog ratova, sankcija, kao i zbog teške ekonomske situacije, korupcija je jedno vreme bila način da se brže realizuje ono što nije bilo moguće nekim drugim putevima. Stoga, korupcija kao složen problem podrazumeva angažovanje i MUP-a i Ministarstva pravde, ali i svih drugih koji pišu zakone i podzakonska akta ocenio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: U Srbiji vlada divlja korupcija

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2011

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić ocenio je da je korupcija u Srbiji "divlja" za razliku od uređenih država, gde se ona tokom vremena na neki način i legalizuje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.