Pomoć Markovićima na Kosovu

Izvor: B92, 14.Mar.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Markovićima na Kosovu

Obilić -- Posle priloga B92 o siromaštvu porodice Marković na Kosovu, javili su se donatori. Vlada Srbije obećava da će Markovićima izgraditi kuću.

Predstavnici Vlade Srbije na Kosovu danas su obišli porodicu Ivice Markovića u selu Crkvena Vodica kod Obilića.

Četvoročlana porodica živi od roditeljskog i dečjeg dodatka, i u iznajmljenoj kući. Markovićima je obećano da će Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Kosovu i Metohiju uskoro izdvojiti sredstva i da će im sagraditi kuću.

Porodicu Marković danas je posetio Goran Dančetović, predsednik opštine Obilić koja radi po sistemu Vlade Srbije. Najava gradnje kuće porodici Marković usledila je dan pošto je njihov problem iznet u javnost.

Ivica, njegova supruga Bojana su obradovani vešću o gradnji kuće. Veruju da će im biti omogućeno i da rade negde, makar jedno od njih.

Opština Obilić angažuje radnike sezonski, pa je i Marković bio angažovan tokom prošle godine. Goran Dančetović, međutim, kaže da opština Obilić nema mogućnosti da stalno zapošljava ljude na Kosovu.

Markovići imaju mesečno primanja nešto veća od osam hiljada dinara i veruju da će gradnjom kuće život krenuti na bolje, da će iznajmljeni dom zameniti svojim i na kraju ostati na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Dečji dodatak

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.