U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da u nedelju, 25. februara, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, u periodu od 8 do 16 časova obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva oftalmološki pregled, kardiološke preglede i laboratorijske analize - tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), kao i merenje nivoa šećera u krvi.

Svi građani Srbije, pa i oni koji koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da obave preventivne preglede >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije, navedeno je u sapštenju.

Podseća se da će to biti šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, a u okviru kojih je do sada pregledano blizu 100.000 građana.

Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu, istaknuto je u saopštenju. Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.