Tači: Nastavak dijaloga u drugoj polovini januara

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nastavak dijaloga u drugoj polovini januara

Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je nova vlada u Prištini spremna za primenu Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga o normalizaciji osnosa sa Beogradom na visokom nivou.

"To će najverovatnije biti u drugoj polovini januara, a mi smo spremni da primenimo postojeći i razgovaramo o novim sporazumima sa Srbijom", rekao je Tači novinarima nakon susreta sa komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Briselu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

On je istakao da će glavni prioritet nove vlade biti liberalizacija viznog režima za građane Kosova i pripreme za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Han je rekao da je formiranjem vlade u Prištini okončan šestomesečni politički pat i da je sada vreme za dodatne napore na sprovođenju nužnih reformi.

"Postoje vrlo konkretne stvari koje treba uraditi da bi Kosovo bilo stavljeno na belu šengensku listu", rekao je komesar i dodao da je pre svega reč o uspostavljanju vladavine prava.

On je takođe pozvao Kosovo da ne okleva sa primenom onih delova Briselskog sporazuma koje može da izvede unilateralno.

"Kao što sam nedavno poručio vladi u Srbiji, postoje stvari koje obe strane mogu da urade same", pručio je komesar, ne precizirajući na koje konkretne delove sporazuma misli.

Tači se danas tokom svoje prve posete Briselu u svojstvu šefa diplomatije sastao i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo na proleće zaključuje sporazum

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 05:45

Kosovo bi u martu iduće godine moglo da zaključi sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU - izjavio je Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore posle jučerašnjeg susreta u Briselu sa Hašimom Tačijem, ministrom spoljnih poslova Kosova...Pošto se Kosovo i Srbija integrišu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.