SSP traži hitno uvođenje onlajn nastave zbog pogoršane epidemiološke situacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2020, 17:27

SSP traži hitno uvođenje onlajn nastave zbog pogoršane epidemiološke situacije

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas hitno uvođenje nastave na daljinu za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji usled pogoršane epidemiološke situacije.

Iz te stranke su odbacili kao "laž" navode premijerke Ane Brnabić o broju učenika u Srbiji koji su inficirani koronavirusom.

"Šta čekamo, glumimo da sve funkcioniše i čekamo da se sistem raspadne potpuno. Izjava predsednice Vlade Srbije da su škole najbezbednije je sramotna i čista je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << laž da je samo 35 učenika zaraženo. To je danas minimalan broj zaraženih učenika po jednoj školi", naveli su iz SSP.

Upitali su resornog ministra Branka Ružića "šta se dešava sa zaraženim nastavnicima i ostalim nenastavnim osobljem".

"Zašto niko ne izađe sa tim informacijama u javnost? Pitamo se da li je moguće da smo Vam toliko nevažni, da li stvarno mislite da ćete nas sve lako zameniti", naveli su iz odbora za obrazovanje SSP.

Upitali su članove Kriznog štaba za suzbijanje epidemije, premijerku i ministre zdravlja i prosvete po čijoj odluci se deca sa nekim od simptoma ne testiraju na kovid 19.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.