Privremeno obustavljeni radovi na izmeštanju trolejbuskih linija na Dorćol

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremeno obustavljeni radovi na izmeštanju trolejbuskih linija na Dorćol

Stanovnici Dorćola, nezadovoljni planom gradske uprave da privremeno izmesti trolejbuske linije u to naselje, blokirali su oko 18 časova na kratko saobraćaj na raskrsnici ulice Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca u Beogradu.

Predstavnici nezadovoljnih stanovnika Dorćola sastali su se ranije danas sa sekretarom za saobraćaj Beograda i predstavnikom GSP-a nakon čega su radovi na izmeštanju trolejbuskih linija, koji su počeli u petak, obustavljeni na pet dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Sekretar za saobraćaj nam je kazao da će nam sutra proslediti upute o izmešanju linija GSP-a, na šta bi voleo da čuje predlog građana Dorćola", izjavio je za agenciju Beta jedan od predstavnika nezadovoljnih Dorćolaca Marijan Nikolić.

Nikolić je kazao da će Dorćolci oformiti radnu grupu koja bi trebalo da artikuliše zahteve stanovnika tog naselja, a koji će kasnije biti poslati gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

"Mi samo želimo da saobraćaj ne narušava naš kraj i ulice koje su dovoljno opeterećene saobraćajem. U ovom formatu izmeštanja, Venizelisova ulica ne može da podnese saobraćaj, a Gudnulićev venac ne može ni da primi saobraćaj. Onda imamo takmičenje, ko će da pobedi, bandera ili drvo", rekao je Nikolić.

Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović pozvao je nezadovoljne Dorćolce da obrate pažnju i da ne dozvole da im gradska vlast pričom o razgovorima ili radnoj grupi otupi nezadovoljstvo i "preko noći dođe i otpočne radove".

Lazović je za agenciju Beta kazao da gradska vlast stalno obećava ustupke koje posle ne ispunjava i istakao da ona sve radi kako bi dezavuisala građane.

"To smo mogli da vidimo na mnogim mestima u Beogradu, između ostalog u ulici 27. marta i na Zvezdari. Ljudi moraju da budu oprezni", istakao je Lazović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradska uprava privremeno obustavila radove zbog protesta u beogradskom naselju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2019

Radovi na izmeštanju trolejbuskih linija iz centralnih ulica u beogradsko naselje Dorćol, privremeno su prekinuti, nakon sastanka predstavnika žitelja tog naselja sa predstavnicima Gradske uprave. To je za za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio Marjan Nikolić, žitelj Dorćola i član delegacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.