Prikupljanje ambalažnog otpada iz domaćinstava u Požarevcu i Valjevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljanje ambalažnog otpada iz domaćinstava u Požarevcu i Valjevu

Gradske uprave Požarevca i Valjeva, kompanija Koka-kola i Sekopak pokrenuli su projekat kojim je osnovano osam socijalnih preduzeća koja će sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava, saopštili su danas organizatori te akcije.

Projektom "Komšije se pomažu, ambalažu odlažu" predviđeno je prikupljanje PET ambalaže i limenki na najneposredniji način "od vrata do vrata" koje će se sprovoditi u naredne tri godine.Realizacija projekta, kako se navodi, počinje najpre u Požarevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gde su Memorandum o saradnji potpisali gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i generalni direktor Koka-kole Svetoslav Atanasov.

"Koka-kola HBC Srbija u potpunosti finansira program uz stručnu, mentorsku i logističku pomoć Sekopaka i u saradnji sa lokalnim javnim komunalnim preduzećima i Nacionalnom službom za zapošljavanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će stanovnici Požarevca i Valjeva imati mogućnosti da pravilno odlože ambalažni otpad i očiste svoju okolinu ali i da pomognu komšijama koji su iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i dostojanstven život sebe i svoje porodice.

Svu prikupljenu ambalažu otkupljivaće kompanija Sekopak po tržišnim cenama. Za preduzetnika koji po isteku tri godine ispuni postavljene ciljeve projekta i bude najuspešniji u sakupljanju, kompanija Koka-kola će obezbediti kamion.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.