Premijer Slovenije: Naši stavovi su jasni o dijalogu Srbije i Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020, 20:20

Premijer Slovenije: Naši stavovi su jasni o dijalogu Srbije i Kosova

Premijer Slovenije Janez Janša izjavio je danas tokom telefonskog razgovora sa tehničkim premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da su stavovi Slovenije o Kosovu jasni kada se radi o dijalogu između Srbije i Kosova.

"Razgovarano je i o dijalogu sa Srbijom. Premijer Janša naglasio je da su stavovi Slovenije jasni. Janša je naglasio da će Slovenija od naredne godine imati predsedavanje Savetom Evropske unije i njegova država će se još više fokusirati na zapadni Balkan, promovišući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << regionalnu saradnju i njegovu integraciju u EU", navodi se u saopštenju kabineta Kurtija.

U telefonskom razgovoru, Kurti i Janša su razgovarali o upravljanju pandemijama i merama za ekonomski oporavak.

Sa svoje strane, Janša čestitao je Kurtiju na njegovom "dobrom radu" i poželeo da se Kosovo što bolje prebrodi novonastalu situaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Naši stavovi o dijalogu Srbije i Kosova su jasni"

Izvor: B92, 27.Maj.2020

Janez Janša izjavio je u telefonskom razgovoru sa Aljbinom Kurtijem da su stavovi Slovenije o tzv. Kosovu jasni kada se radi o dijalogu između njih i Srbije..."Razgovarano je i o dijalogu sa Srbijom. Premijer Janša naglasio je da su stavovi Slovenije jasni. Janša je naglasio da će Slovenija od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.