NOVA TEORIJA O MASAKRU U MINHENU: Napadač nosio nacističku zastavu Nemačke i ubijao migrante? (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jul.2016, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA TEORIJA O MASAKRU U MINHENU: Napadač nosio nacističku zastavu Nemačke i ubijao migrante? (FOTO) (VIDEO)

Nakon brojnih informacija da je pucnjava koja se sinoć odigrala u Minhenu još jedan u nizu terorističkih napada, pojavili su se svedoci koji tvrde da su napadači pripadnici desničarskih, nemačkih militanata!

Vlasnik restorana u blizini šoping mola u kome se dogodio masakr, Danijel Bradarić, tvrdi da da su nakon napada na tada već pustim ulicama fotografisan muškarac koji nosi nemačku carsku ratnu zastavu, Rajhskrigsflage, a nju najčešće koriste neonacistički desni pokreti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Nemačkoj. Takođe, on tvrdi da na snimku na kome je terorista na krovu tržnog centra on građanima dobacuje da je Nemac.

Reports of a second shooting at Marienplatz station #Munich https://t.co/uMwFbEuveB

— Sky News (@SkyNews) July 22, 2016

Tvrdnju da su ovaj napad izveli nemački desničarski militanti potrepljuje i činjenica da su žrtve uglavnom bile, prema prvim podacima, sa bliskog istoka ili iz Afrike.

Još jedna podudarnost navodi na isti zaključak: napad je počinjen na godišnjicu krvoprolića u Norveškoj, koje je počinio takođe desničarski maloumnik Anders Brejvik kada je na ostrvu Utoja likvidirao 77 ljudi, većinom učenika i studenata.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, još uvek nema zvanične potvrde ove informacije, sve dok policija ne potvrdi identitet napadača, kojih je, prema prvim informacijama, bilo trojica.

- Reč je o najstarijem trgovačkom centru u Minhenu, u kom je svakodnevno mnogo ljudi. Moj restoran, Pils corner je od centra udaljen nekih 300 metara. Napad se odigrao baš u vreme kada sam došao na smenu. Ubrzo potom nazvao me je prijatelj vatrogasac koji mi je rekao da odmah zatvorim restoran i zaključam ljude unutra. To sam i učinio, a isto su učinili i svi restorani i radnje u blizini, tako da su ulice u kratko vreme bile potpuno prazne. Tada je ulicom prošao taj lik sa starom nemačkom zastavom. Grad je u potpunoj blokadi, mediji javljaju da jedan od napadača beži automobilom i puca iz njega, dok je drugi okružen na krovnoj etaži garaže šoping centra – ispričao je Danijel Bradarić dramatične trenutke za Slobodnu Dalmaciju.

Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu su se pojavile i informacije o nekoliko istovremenih koordiniranih napada po gradu, koje je policija brzo dematovala.

Ein weiteres Video von einem Angreifer wurde mir weitergeleitet. #Munich #OEZ pic.twitter.com/BWaZ6gWGat

— Aeky (@Aekyan) July 22, 2016

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.