Mustafa: ZSO u skladu s preporukama Ustavnog suda

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: ZSO u skladu s preporukama Ustavnog suda

Premjer Kosova Isa Mustafa izjavio je u petak uveče da još nije započeo posao na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom večinom i da će rešenja u statutu biti u potpunom skladu s preporukom Ustavnog suda Kosova.

"Sada je komplementirana rukovodeća ekipa koja će zajedno sa OEBS-om, kancelarijom Evropske unije i Vladom početi izradu Statuta. Posao još nije počeo, ali smo jasno stavili do znanja i međunarodnim predstavnicima da taj statut treba da bude u skladu s >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ustavom Kosova i u potpunosti treba da bude u harmoniji s preporukama Ustavnog suda, jer mi ne želimo da Ustavni sud kaže da je Vlada pogazila Ustav, tako da ćemo biti vrlo pažljivi u izradi Statuta ZSO", rekao je Mustafa u interviju za RTK.

Mustafa je o demarkaciji granične linije s Crnom Gorom rekao da nastavlja da zastupa stav da nema argumenata da je granica drugačija u odnosu na odluku Državne komisije za demarkaciju.

Mustafa je rekao da organizuje sastanke kako bi se do kraja razjasnila situacija s demarkacijom granice.

"Posle toga da li će poslanici to izglasati je u njihovoj odgovornosti. Ja stojim na stanovištu da je granicu utvrđena kako je trebalo", kazao je Mustafa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.