Ministar kulture se oprostio od Raše Popova: je ostavio pečat neponovljive stvaralačke ličnosti

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar kulture se oprostio od Raše Popova: je ostavio pečat neponovljive stvaralačke ličnosti

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je porodici Raše Popova telegram saučešća u kome je istakao da je Popov "zračio i delovao blagotvornim duhom umne igre i verdrine".

- Molim vas da u ime Ministarstva kulture i informisanja i u moje lično ime primite izraze iskrenog saučešća u gubitku koji doživljavamo kao zajednički - stoji u telegramu.

- Duboko nas je pogodila vest o odlasku sa životne scene Raše Popova. Zračio je i delovao blagotvornim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << duhom umne igre i vedrine, prožet radoznalim pogledom prema običnim i neobičnim pojavama sveta koji nas okružuju - primetio je ministar.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vukosavljević je istakao da književno i medijsko delovanje Raše Popova, od slavne naučne redakcije Televizije Beograd, do brojnih književnih dela i programa namenjenih deci svih uzrasta, nosi pečat jedne neponovljive stvaralačke ličnosti.

Srpski književnik, publicista, glumac, zvezda dečje televizijske emisije "Fazoni i fore" Raša Popov preminuo je u 84. godini u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Dejan Cukić & Dragan Mitrić, KV

Izvor: SEEcult.org, 20.Apr.2017

Vrsta dogadjaja:  Koncert Datum:  Thursday, March 8, 2018 - 20:00 Link:  http://www.kulturakovin.rs Centar za kulturu Kovin,  Cara Lazara 85, Kovin DEJAN CUKIĆ & DRAGAN MITRIĆ: ZA DAME - 8. martovski koncert https://www.facebook.com/kulturakovin 350...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.